cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

El PSOE advoca per una actuació integral a Son Gotleu que combati la marginalitat

El PSOE de Palma advoca per una actuació integral al barri de Son Gotleu, on ahir es van produir disturbis racials, per combatre la marginalitat i la conflictivitat social que es viu des de fa més d'una dècada en aquesta barriada.

En un comunicat difós avui, els socialistes valoren la ràpida reconducció del conflicte gràcies a una reunió entre els representants de les comunitats nigeriana i gitana, impulsada per l'Ajuntament.

"La situació de complexitat que viu Son Gotleu no és nova i els orígens de la seva conflictivitat social es poden remuntar més enllà d'una dècada", indica el PSOE, que considera que aquests disturbis posen de manifest la "necessitat de continuar impulsant mesures a mitjà i llarg termini encaminades a eliminar la conflictivitat".

Per a això, els socialistes defensen una actuació integral sobre el barri amb mesures per combatre la marginació i l'exclusió social "que vagin més enllà de la necessària acció policial".

Esforços

En aquest sentit, recorden que van "ser molts els esforços (del PSOE) a l'anterior legislatura per tal de millorar la convivència a la zona", no només des del vessant de seguretat ciutadana sinó també amb un "complet programa comunitari de mesures".

El partit creu que aquestes polítiques no les hauria d'abandonar ara el PP i posa com a exemple el foment del civisme i la convivència amb un equip de mitjancers socials i culturals; programes per combatre l'abandonament escolar com l'EXIT, amb col·legis i associacions de pares; programes de promoció laboral i formació, i ajuts per a instal·lar comptadors d'aigua individuals.

"Consideram -explica la nota- que totes aquestes mesures, afegides a l'acció policial coordinada, contribueixen a la cohesió social i la seguretat de les persones".

L'ambivalent actuació de Cort

En el comunicat, el PSOE reconeix i valora la tasca de mediació de l'Ajuntament en convocar ahir la reunió entre les comunitats, en la qual, destaquen, va jugar un paper molt important el teixit social. Tanmateix, es mostra al seu torn preocupat que amb l'equip de govern de Mateu Isern, "els barris deixin de ser prioritaris".

"Ja advertim -indica- de l'abandonament dels serveis de vigilància en zones de la ciutat, com és el cas de Son Gotleu i del Polígon de Llevant, com a conseqüència de la promesa electoral del senyor Isern d'incrementar la vigilància a zones turístiques."

En aquest sentit, afegeix que els residents de Son Gotleu "són tan ciutadans com els de qualsevol altre barri".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margo, fa mes de 9 anys


"En aquest sentit, recorden que van "ser molts els esforços (del PSOE) a l'anterior legislatura per tal de millorar la convivència a la zona", no només des del vessant de seguretat ciutadana sinó també amb un "complet programa comunitari de mesures".

Conmplet programa comunitari de mesures, ja hen vist lo be que ha funcionat.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris