cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Palma perdrà durant l'hivern les connexions d'Air Berlin amb Karlsruhe, Dresde i Basel

La companyia va presentar pèrdues de 164 milions que van propiciar la dimissió del conseller delegat Joachim Hunold

La companyia aèria alemanya Air Berlin eliminarà a partir de novembre i durant els mesos d'hivern les connexions directes entre Palma i Karlsruhe, Dresde i Bases, en el marc del paquet de mesures 'Shape & Size', que es tracta d'un programa per "millorar la rendibilitat de l'empresa en el futur", que inclou la supressió de rutes i aeroports regionals, segons ha informat l'aerolínia en un comunicat. D'aquesta manera, l'empresa centrarà la seva activitat als aeroports de Berlín, Düsseldorf, Palma i Viena com 'hubs' principals.

En aquest paquet, es pretén la disminució de la capacitat en més d'un milió de seients durant la segona meitat de l'any 2011, i la consegüent reducció de la flota a vuit avions, la cancel·lació de rutes que no es consideren rendibles, la reducció de freqüències, així com la supressió d'alguns aeroports en els quals opera la companyia. Segons fonts d'Air Berlin, les mesures es produeixen com a conseqüència de les "excessives" càrregues provocades per la taxa sobre el tràfic aeri i l'augment del preu del querosè, així com pel descens dels vols a Egipte, destinació "important" per a l'aerolínia.

Supressió de rutes

Com a efecte immediat, s'eliminaran les "rutes poc rendibles" de Frankfurt-Hamburg, Frankfurt-Nàpols, Stuttgart-Sant Petersburg, Munic-el Caire i Düsseldorf-París. A més, durant els mesos d'hivern ja no es podrà viatjar directament des de Colònia a Innsbruck, Nàpols i Palerm, i es cancel·len els trajectes de Hannover a Londres, entre d'altres.

Quant a les destinacions espanyoles, a partir de novembre i durant l'hivern, a més de les esmentades connexions que perd Palma, es redueixen els vols a Màlaga i Alacant des d'alguns aeroports. Aquesta sèrie de mesures es realitza en el context de la presentació dels resultats negatius del primer semestre de 2011, amb unes pèrdues de 164 milions d'euros, que van culminar amb la dimissió del conseller delegat d'Air Berlin, Joachim Hunold.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris