cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Patronal i sindicats del transport discrecional acorden un termini per assolir consens

Per altra banda, el sector de les ambulàncies ha desconvocat la vaga després de l'entesa amb la direcció de l'empresa

33040

Les reunions entre empresaris i treballadors del transport discrecional seguiran a partir del 30 d'agost.

Ferran Aguiló(T. Ayuga.)

Els sindicats del transport discrecional de les Balears (CCOO, UGT, USO i el SITD) descarten la convocatòria d'una altra vaga, però no han aconseguit arribar a un acord amb la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) que ofereix als transportistes un augment salarial del 3,2% a canvi de contraprestacions que afecten els seus drets laborals. Els representants sindicals del transport balear es tornaran a asseure amb la patronal a la taula de negociació el pròxim 30 d'agost, ja que avui, en el segon encontre de la setmana, no han aconseguit arribar a un acord, malgrat que han estat reunits prop de quatre hores.

El principal punt de discrepància està en l'increment salarial del 3,2% que ha proposat el gerent de la patronal FEBT, Salvador Servera, que s'aplicaria des de la firma del nou conveni fins al 31 de desembre de 2012, i les contraprestacions del qual no convencen els sindicalistes. Un dels desavantatges de l'oferta rau que aquest nou conveni no reconeixeria l'antiguitat dels nous contractats sinó sol la dels que ja la tenen adquirida. Una altra de les contraprestacions obligaria a realitzar un còmput mensual -i no diari com es fa ara- d'hores laborals des de l'1 de novembre fins 31 d'abril, sense especificar el número màxim d'hores diàries i mensual de treball, i podria afectar els períodes d'elecció lliure de les vacances.

Servera ha dit que la falta d'acord es deu que els sindicats "no són capaços de posar-se d'acord entre ells i presentar una proposta que la patronal pugui estudiar". Ha afegit que les dues parts només han consensuat no perjudicar el turisme a les Balears, abans d'exhaurir tota la via del diàleg. El secretari d'acció sindical d'USO, Francisco Melgarejo, que ha descartat la convocatòria d'una altra vaga, ha demanat als treballadors que es tranquil·litzin i esperin la negociació. A més, ha qualificat de "insuficient" la proposta de la patronal.

Melgarejo ha dit que aquest conveni suposaria "massa pèrdues" per als treballadors, ja que, entre altres coses, entraria en vigor a partir del moment de la firma i no de l'1 de gener, com reclamava USO. Existeixen discrepàncies entre els sindicats, ha reconegut Megarejo, ja que alguns renunciarien a l'increment salarial a canvi de mantenir el text del conveni actual, mentre que des d'USO no estan disposats a congelar el sou durant dos anys. El secretari sindical de la federació de transports d'UGT, Javier Marín, ha declarat que existeix unanimitat per part dels sindicats en pronunciar un "no rotund" als retalls socials i econòmics, a condició de l'increment salarial.

Marín ha comentat que aquests dies previs a la pròxima reunió serviran per informar els treballadors, i ha advertit que no firmaran res que acabi amb l'aconseguit "amb molts anys de lluita i negociació", encara que aquesta duri "un dia o un any" perquè és primordial mantenir els drets laborals. El responsable de negociació col·lectiva de CCOO, Pep Ginard, ha aclarit que els treballadors volen el mateix conveni "sense canviar-li ni una coma" i està disposat a continuar negociant perquè encara existeix per a marge per a ells, encara que ha valorat la proposades de l'increment salarial com el més alt que s'ha aconseguit fins ara. Servera ha necessitat que la patronal adoptarà la decisió "més oportuna" quan tinguin un informe dels danys i les pèrdues causades per la vaga de divendres passat.

Acord en el conflicte de les ambulàncies

El sector de les ambulàncies de transport urgent de Mallorca ha desconvocat la vaga que tenia previst portar cap des de la passada setmana després que el comitè d'empresa de la companyia Servicio de Transport Urgent Sanitari de Mallorca UTE hagi arribat a un acord amb la direcció de l'empresa.

Segons ha informat Europa Press el president del comitè d'empresa de CCOO, Rubén Uroz, els treballadors han firmat aquest dijous la desconvocatòria de la vaga durant una reunió en el Tamib, després que l'empresa hagi fet efectiu el pagament de les nòmines endarrerides i de la paga extraordinària.

Uroz ha recordat que la vaga va ser convocada per al passat dia 11 d'agost, si bé aquesta va ser ajornada a canvi d'una compensació de cent euros a cada un dels treballadors en concepte d'interessos per la demora dels pagaments deguts amb ells.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris