algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Cort, sense intèrprets per a sords

L'Ajuntament de Palma ha rescindit els contractes, vigents fins al 31 de desembre, de les dues intèrprets de llengua de signes

33118

Imatge de la intèrpret en un ple de l'Ajuntament de Palma.

Joan Riera(J.Morey)

L'Ajuntament de Palma ha rescindit els contractes, vigents fins al 31 de desembre, dels seus intèrprets de llengua de signes. En concret, es tractava de dues intèrprets contractades com a interines en règim de mitja jornada, però que només treballaven un dia al mes, segons informà ahir l'Ajuntament de Palma. Cort també apuntà que, per aquest únic dia de treball, les empleades cobraven 876 euros bruts, xifra que va augmentar a 1.167,77 el maig passat, com a resultat de les queixes de les empleades -sempre segons l'Ajuntament.

Les intèrprets continuaren queixant-se de la seva situació laboral, tot i que el seu sou va augmentar amb el canvi de legislatura. Així, l'equip de govern de Mateu Isern, batle de Palma, decidí rescindir-los el conctracte el 5 d'agost passat. El Grup Municipal Socialista, a l'oposició, va criticar ahir l'acomiadament de les dues intèrprets. Per una part, van afirmar que a Mallorca hi ha 2.200 persones federades amb una discapacitat auditiva superior al 33%, a les quals el servei de llenguatge de signes els facilitava l'accés a l'Administració. De fet, van lamentar els acomiadaments i els qualificaren de "gran passa enrere". A més, van afirmar que l'acomiadament s'havia produït "d'un dia per l'altre, i sense cap tipus de justificació".

Segons els socialistes, la intenció d'Isern és reduir les prestacions de serveis socials i, sobretot, a les persones amb discapacitat. A més, van acusar el nou equip de govern de procedir a un retrocés en el procés de modernització de l'Administració. I és que l'anterior equip de govern municipal del Pacte va contractar les intèprets per dur a terme l'anomenat Projecte de signes, però no les van arribar a incloure a la plantilla de treballadors.
D'aquesta manera, l'Ajuntament de Pama recordà ahir que, si tan imprescidibles eren les dues intèrprets, se les hauria d'haver inclòs a la plantilla en la passada legislatura. Així mateix, recalcà que el seu contracte era únic en tot l'Ajuntament: "Personal interí a temps parcial". Per la seva banda, Cort va anunciar ahir que intentava cercar una solució a aquest conflicte. Per arreglar-ho, s'ha plantejat col·laborar amb ABILS (Associació Balear d'Intèrprets de Llengua de Signes) o intentar arribar a un acord amb el Parlament i el Consell.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mike, fa mes de 9 anys

Patétic, un sense sentit

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris