algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Jorge Campos renúncia a la presidència del Círculo Balear

El fundador de l'entitat ha estat nomenat director general de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Balears

El fins ara president de Círculo Balear, Jorge Campos, ha renunciat a aquest càrrec 12 anys després que donés impuls a aquesta entitat i després de ser nomenat director general de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Balears.

A partir d'aquest moment, el succeirà al capdavant de l'associació l'advocat Cristóbal Mora, mentre que Campos passarà a ocupar un càrrec honorífic com a president fundador.

Així ho ha anunciat en la roda de premsa que ha ofert per donar a conèixer la reestructuració de la presidència i en què ha apel·lat a la necessitat que Círculo Balear continuï mantenint la seva independència política, defensant les llibertats i preservant l'ordre constitucional. «Fa 12 anys vaig crear el germen de l'entitat i molts pretenien que fos un grup marginal que no fos més enllà, però la cosa més difícil ja s'ha aconseguit», ha asseverat.

En la seva intervenció davant dels mitjans, Campos ha destacat que després de tot aquest temps l'associació ha aconseguit convertir-se en una fundació privada d'àmbit nacional, ser present en totes les illes i unir més de 3.400 socis i simpatitzants, a més de mobilitzar a més de 20.000 persones, pel que ha subratllat que es tracta d'"una força social que s'ha de tenir en compte».

Tot i això, qui fins ara presidís l'entitat ha recalcat que el Círculo, amb Mora al front després de ser acordat el seu nomenament per unanimitat, ha de mantenir els seus valors i sobretot «mantenir-se vigilant» perquè el nou Govern, presidit per José Ramón Bauzá, «compleixi els compromisos adquirits». «Només aconseguirem que es compleixin els nostres objectius, compartits per la majoria, si existeix una organització independent que recordi al poder polític que ha de complir amb la ciutadania», ha postil·lat.

Mentrestant, el mateix Mora, advocat en exercici des de 1990, ha agraït a Campos el seu «abnegable tasca» al capdavant de l'entitat i ho ha considerat «puntal bàsic» dins d'"una plataforma d'amics que defensen l'essència de la llibertat». Tal com ha indicat, a partir d'ara el patronat de l'associació portarà a terme «una funció més col·legial», amb la participació de tots els seus membres -un total de deu-.

Finalment, el nou president ha apuntat que s'ha creat la figura del portaveu que atendrà els mitjans de comunicació per traslladar les decisions de l'òrgan executiu i que no pertany al patronat, càrrec que ocuparà Montse Amat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ..., fa mes de 9 anys

És "Jorge Campos renuncia", no "Jorge Campos renúncia".

Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

I aquest senyor nou no parla tampoc mallorquí?

Valoració:3menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

Buen tipo, el Jorge Campos, y gran labor al frente del CB.

En gran medida, estas islas son hoy un lugar más libre gracias a la labor de Jorge y de los socios y simpatizantes de la institución.

Gracias, Circulo Balear!

Valoració:18menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 9 anys

Per a “fart de tot”
L'article salat és el que s'emprava en el Català antic. A les Balears som els descendents dels repobladors que van venir de Catalunya però seguim mantenint el tradicional article salat. És a dir no té res a veure quin article fem servir per fantasiejar amb aquesta falsa diferència entre Català i mallorquí, ÉS TOT LO MATEIX. No hi ha cap llengua al món que a certs quilòmetres de distància no canviïn les seves paraules, expressions, refranys ect. Els de Porreres a una tassa li diem una "xicra" a un "fogueró" li deim un "binerbo" ect ect. ¿Porreres no és de Mallorca???? Els de Pollença vénen del "Baix Ebre" i allà l'article neutre és "LO" per això a Pollença diuen “LO” llibre, “LO” carro etc
A més de les Balears també s'usa l'article salat a la majoria de l'Empordà. No cal anar a Catalunya per comprovar-ho n'hi ha prou amb visitar, per exemple, la pàgina web del poble de Cadaqués i altres de l'Empordà.
Segur que si ets mallorquí el teu cognom és Català (El pots consultar a Internet), així que si us plau no vagis en contra de la teva pròpia nissaga, la teva pròpia sang, Mallorquí i Català som la mateixa llengua, la mateixa família.

Valoració:3menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Si lo d'en Campos es enxufisme,no se diferencía molt de s'anterior Gobern.Per emetre opinions com ses que feis,an de tenir memoria,perque llavors se diven es dois que lletgim aquí.Respecte a sa Catalanicació,som molts es Mallorquins que pensam que existeix.Fasin una volta per Palma,mirin que diven es noms d'es carrers,es salát ha desaparegut,tot ho diu amb sa L Catalana(que em perdonin es Pollencins) Sa placa Banc de s'oli,de l'oli.Es carrer de sa cordeleria,de la cordeleria.Sa costa de sa pols,de la pols.Y es Palmesanos,callats. ''Que som de beneits''.Ves tu,a Catalunya y cabia cualque cosa de lo seu,sortiras a potadas.

Valoració:2menosmas
Per Lluís, fa mes de 9 anys

Es nou president parla mallorquí o tampoc?

Valoració:5menosmas
Per Xeripa., fa mes de 9 anys

Aquest matrimoni Campos-Amat, amb això de la llengua, han fet l'Havana!
Deien que a la O.C.B. no li convenia que tothom estás normalitzat en català perquè si arribás aquest punt, perdrien la mamella.
El mateix per el "Círculo". Si aconseguissin volatilitzar el català de Mallorca, haurien d'anar a captar.
Tant hi ha d'aquí a allà com d'allà aquí. O no?

Valoració:1menosmas
Per Pep Cardell, fa mes de 9 anys

Cristóbal, tu que xerres baléà (per què duu dos accents?), no t'hauries de nòmer Cristòfol o Cristòfor? I al teu amic Corque, no li haurien de dir Jordi? Te'n vas d'amagat perquè no se noti que desvies fons de la Fundació Balears Sostenible al teu grupuscle? Se't veu d'una hora enfora!

Valoració:2menosmas
Per una altre opinio, fa mes de 9 anys

No es una bona noticia si una bona recompensa

Valoració:2menosmas
Per HORNERO DE MURO, fa mes de 9 anys

YA TENEMOS OTRA VES LOS HACOLITOS DE LAS SEVILLANAS QUE ADULTERAN NUESTRA CULTURA MALLORQUINA PARA UNA GRANDE ASPAÑA IMPERIAL, YA NO BAILAIS, DEBERIAS SER MAS DEMOCRATAS HEIL ... H
SOMOS MALLORQUINES, NO ESPANYOLES

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris