cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Els veïns de Palma reclamen consens

La majoria d'associacions de residents coincideix a assenyalar que els projectes ja iniciats s'han d'acabar i reclamen als polítics que no facin de la ciutat l'àmbit de la seva lluita partidista

32804

Corea està degradada.

Jaume Lladó(Arxiu)

Les associacions de veïns de Palma tenen pensaments ben diferents, adaptats a la realitat més pròxima. La gran majoria, fonamentalment, es preocupa dels temes de la pròpia barriada. Malgrat això, són moltes les que tenen alguna cosa a dir en les qüestions que afecten la major part dels residents de Palma. Així, coincideixen en determinats punts i estan en desacord en relació amb altres. Els responsables de les entitats veïnals tenen molt clar que ara no és moment de gastar i que cal austeritat, però també es mostren partidaris d'acabar les obres i els projectes encetats, com és el cas del palau de congressos. En tot cas, per molts allò més important és arribar a un consens entre les forces polítiques i els ciutadans per aconseguir el millor resultat.

Hi ha divergència d'opinions entre els presidents enquestats respecte de la via per a bicicletes a les Avingudes. Molts es mostren reticents pels doblers que costa l'obra, mentre que altres se senten alleujats, perquè trobaven "perillós" el carril. Així i tot, es declaren a favor de la bicicleta i, en alguns casos, en voldrien tenir a la seva barriada. La paralització de la rehabilitació del barri del Camp Redó (Corea) provoca unanimitat entre els consultats, que volen la continuació del projecte. A més a més, destaquen la importància del consens a què havien arribat tots els partits, en el qual ara no es poden fer enrere.

El mateix passa amb la reforma de la Platja de Palma. La gran majoria dels representants d'associacions afirmen que es tracta d'una actuació ben necessària. A més, insisteixen que convé escoltar els veïns, hotelers i usuaris i arribar així a un acord que sigui beneficiós per a cada col·lectiu. En el cas del palau de congressos, la veu dels presidents és de bell nou unànime: no els agrada però, una vegada començat, el que cal és acabar-lo, si bé la ubicació no acaba d'agradar a tothom.

Quant a l'edifici de Gesa, molts coincideixen a assenyalar que és imprescindible donar-li un ús i que no estigui abandonat més temps. La resta, en canvi, conscient que no es pot tomar per la catalogació com a Bé d'Interès Cultural, es demana per què rebe aquesta qualificació. La gran majoria d'enquestats es pronuncia a favor del projecte del tramvia, que consideren una bona solució per als problemes de transport, perquè descongestionaria l'entrada de Ciutat. De totes maneres, la majoria reconeix que actualment els doblers són escassos i, per aquest motiu, n'accepten en part la paralització.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris