lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

Els Bombers feren un 15% menys de sortides el 2010

Els incendis augmentaren un 6%, però la resta de serveis sol·licitats disminuïren. El sinistre més comú és la crema de contenidors, seguit pel dels rostolls i el foc a habitatges

32812

El cap de Bombers, Manuel Nieto, amb Guillermo Navarro i Enrique Calvo.

Ajuntament de Palma

El cos de Bombers de Palma realitzà el 2010 un 15% menys de sortides que l'any anterior, tot i que els incendis augmentaren un 6,32%. Això es deu al fet que la resta de serveis realitzats pels bombers disminuïren. Els sinistres més comuns foren la crema de contenidors, la de rostoll i el foc a habitatges.

El cap de Bombers de Palma, Manuel Nieto, destacà la "important col·laboració entre els bombers i la Unitat d'Intervenció Immediata", que és apta per apagar focs de primer nivell, un fet que suposà la millora dels serveis prestats a Ciutat i provocà la reducció de les seves actuacions.

El passat 2010 els Bombers de Palma realitzaren un total de 4.036 serveis, una xifra força baixa, únicament equiparable a la del 2003, on s'arribaren a les 3.972 actuacions.

El seu temps de resposta dins el terme municipal tingué una mitjana de 7 minuts i 8 segons, una xifra que Nieto volgué destacar com "d'eficàcia de servei bastant acceptable" i inferior a la de ciutats com Madrid o Barcelona.

El cap dels Bombers també volgué destacar la importància del cos dins el conjunt de l'Illa. El passat 2010 es realitzaren un total de 57 actuacions de col·laboració fora del terme municipal, la majoria d'elles a Marratxí (29 intervencions) i Llucmajor (11 actuacions). "Que se'ns demani ajuda vol dir que estam preparats, formats i ben equipats", va expressar Nieto.

Finalment, el cap dels Bombers volgué destacar la importància "d'educar" la població a través de les campanyes de prevenció per evitar el foc dins habitatges.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris