tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Palma queda sense dos casals de joves per la crisi

Els locals de Nord i Ponent tanquen per manca d'entitats que vulguin portar-ne la gestió amb suficients garanties

33552

Un taller de còmic realitzat al Casal de Joves de Llevant de Palma, en una imatge d'arxiu.

J. AGUIRRE

El passat mes de juliol tancaren les portes el Casal de Joves de Nord i el de Ponent perquè tenien un cost de manteniment massa elevat. La convocatòria feta per cercar entitats gestores per dur el casal Nord quedà desserta. Per al de Ponent, l'entitat que s'hi presentà no obtingué la puntuació mínima exigida. Aquests dos casals de joves de Palma són els únics que estaven ubicats en locals de lloguer i això ha comportat que siguin els primers a caure perquè són més costosos de mantenir que no els que estan ubicats en propietats municipals. Amb els doblers pressupostats per realitzar-ne la gestió cap entitat no ha pogut trobar un local de lloguer. Tal com indicà la regidora de Comerç, Treball i Joventut, Esperança Crespí, "els casals de lloguer tenien un pressupost de 85.000 euros i els municipals, de 60.000 euros".

Crespí confirmà que el tancament és "per un tema econòmic" per la impossibilitat d'afrontar el cost dels lloguers, explicà Crespí. La presidenta del Consell de la Joventut de les Illes Balears, Marta Carrió, lamentà i denuncià que el tancament d'aquests espais ara "deixa sense cobertura la població jove de més de la meitat del territori de Palma" i per això es mostrà totalment contrària a la nova política que s'està adoptant per llevar serveis.

Des del CJIB es demana a l'Ajuntament de Palma, en concret, que destini els recursos necessaris i agiliti al màxim la reobertura dels casals. En aquest sentit, també es demana a la resta d'administracions públiques que reforcin els serveis dirigits a la joventut. Insisteixen que "no voldríem que el tancament d'aquests serveis es convertís amb una dinàmica de supressió de serveis dirigits a la joventut per part de les administracions" i per això demanen que la resta d'administracions "reforcin els seus serveis" dirigits als joves. La regidora, defensà que els quatre casals que resten oberts, Migjorn, Ciutat Antiga, Llevant i Litoral, "assumiran les activitats de Nord i Ponent, que de fet eren dels que tenien menys usuaris".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris