cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Pisa prohibeix els souvenirs de mal gust

L'Ajuntament de Pisa ha començat la seva campanya contra els venedors de "souvenirs de mal gust" i ho ha fet amb multes als comerciants. El batle no va de bromes i ha resolt que serà sancionat amb multes de fins a 500 euros qui vengui objectes, com davantals o roba interior, amb el disseny del penis en primer pla del David, de Miquel Àngel, o amb el de la Torre de Pisa amb una clara referència fàl·lica.

Els mitjans de comunicació italians explicaven ahir que cinc venedors foren multats dimarts amb 500 euros per haver exposat a les paradetes de la plaça dels Miracles, on hi ha la famosa torre, records turístics considerats de "mal gust".

Queixes de la Diòcesi

Fa uns dies, la Diòcesi de Pisa havia protestat per la venda d'uns calçons blancs que representaven la Torre de Pisa, símbol de la ciutat, amb forma fàl·lica, i havien demanat al batle que hi intervingués per detenir-ne la venda. "Aquests records són una vergonya no només per als fidels, sinó per a tota la ciutat. És una absoluta falta de respecte. Aquestes formes de publicitat representen un senyal de decadència dels nostres temps", assegurà en una entrevista al diari local Il Tirreno, el vicari de Pisa, Enzo Lucchesini.

La petició va ser recollida tot d'una pel primer edil de la ciutat, Marco Filippeschi, qui assenyalà que es posaria en marxa una campanya per aplicar les normes que garantissin el decòrum ciutadà i preservassin els símbols artístics de la ciutat.
Dit i fet, els primers venedors ja han estat sancionats per vendre "material ofensiu al decòrum públic", alhora que se'ls ha convidt a retirar la mercaderia de les paradetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris