nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

“No som ministres, només volem guanyar-nos el sou amb dignitat”

Abans, eren un col·lectiu marginat, ningú volia ser femeter. Ara són privilegiats”

33518

Julián Sánchez, president del comitè d'empresa d'Emaya.

Teresa Ayuga

Julián Sánchez, president del comitè d'empresa d'Emaya, viu entre el disgut i la indignació. Considera que els treballadors de l'empresa pateixen una campanya de descrèdit "injusta".

Sou uns treballadors privilegiats, ja que disfrutau d'unes condicions econòmiques molt bones. I més encara en aquests temps de crisi.
Fa uns dies es va dir que un conductor de camió cobrava 60.000 euros anuals, quan el seu sou és de 1.521 euros al mes.

Però sí que és cert que hi ha una elevada taxa d'absentisme laboral?

És real, encara que no és del 20%, tal com s'ha dit. És del 12%. Des del comitè d'empresa ens adonam que és una "barbaritat", però ningú no està de baixa per gust. L'alt índex és el resultat de les dures condicions en les quals hem de treballar.

De quines condicions parlau?
Si abans una persona s'encarregava d'una ruta d'uns 6 o 7 quilòmetres, ara n'ha de cobrir 11 o 12. A més, en alguns recorreguts no agranen de manera manual, sinó que han de carregar a l'espatla unes màquines que pensen deu quilos.

Per què s'ha augmentat el quilometratge dels recorreguts?

L'Ajuntament de Palma i el Govern deuen un gran quantitat de doblers a Emaya. És per això que l'empresa té problemes de tresoreria. No té liquiditat, i així és impossible contractar més empleats per a l'estiu, quan molts treballadors són de vacances.

I no és, precisament, un gran privilegi tenir les vacances a l'estiu, quan tot Palma s'omple de turistes?
El dret d'agafar les vacances de l'abril al setembre el vàrem firmar per conveni l'any 2003. Si ens trobam en aquesta situació en firmar el proper conveni, els treballadors estam disposats a fer sacrificis. El problema és que el president, Andreu Garau, no vol negociar sobre aquest tema.

Reben alguna ajuda des de direcció?

Tot el contrari. Estam sofrint una campanya de descrèdit i l'empresa no nega les falses afirmacions, com el cas dels sous, ni ens defensa.

Qui hi ha darrere la campanya de descrèdit? Per què?
No sé exactament qui la dirigeix, però m'imagin que l'Ajuntament. Perquè enguany caduca l'actual conveni i, a partir de l'1 de gener, se n'haurà de negociar un altre. Llavors, pot ser que el col·lectiu de treballadors decideixi mobilitzar-se per defensar els seus drets. En tot cas, Cort ens intenta posar l'opinió pública en contra per rebaixar-nos les millores socials.

Com estan els ànims dels treballadors?
Per una part, es troben sobrecarregats de feina, cosa que crea un mal ambient. Per l'altra, la societat ens ataca.

Què vol dir?
Que la gent pensa que no fan res, que tots estiuegen, que cobren un sou de polític i, a més, que els carrers estan bruts. Per això increpen els treballadors mentre berenen. Fa uns anys, ningú no volia ser femeter, eren un col·lectiu marginat, però ara són privilegiats. Tot això causa absentisme laboral.

L'empresa podria fer alguna cosa per acabar amb l'absentisme?
Sí. Fer cas dels informes psicosocials i adequar les rutes per aconseguir unes òptimes condicions per als treballadors.

Què feis des del comitè?
Es varen comprometre a reunir-se amb nosaltres la setmana vinent, per explicar en una assemblea de treballadors els problemes de liquiditat i si hi haurà problemes per cobrar els sous.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris