cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Els regidors de Cort tenen piscina, pàrquing, bus i assegurança gratis

Els tres electes del PSM-IV-ExM renuncien a tots aquests “privilegis” perquè asseguren que “encara són més inadmissibles en el temps de crisi actual”

Els regidors de Palma gaudeixen d'alguns serveis gratuïts per la seva qualitat de càrrecs electes, com ara sanitat privada, accés gratuït als pàrquings de cotxes, a les piscines municipals i a la flota de busos de l'EMT. La coalició PSM-IV-ExM ha decidit renunciar al que consideren "uns privilegis inadmissibles en temps de crisi", segons el seu portaveu, Antoni Verger.

L'econacionalista afegeix que la classe política "en cap cas ha de beneficiar-se de qualsevol tipus de privilegi derivat de la seva responsabilitat pública". Segons la coalició, la Junta de Portaveus de Cort decidí que tots els partits renunciarien als privilegis. Però els tres regidors de PSM-IV-ExM reberen ahir mateix la targeta de l'IME (amb un cost anual de 128 euros). I entenen que no s'ha fet efectiu l'acord al qual va arribar la Junta, que tractaren personalment amb Àlvaro Gijón.

Però el Partit Popular lleva importància al tema. Julio Martínez, portaveu de Cort, assegura que si es dóna la targeta de l'SMAP (pàrquings) i de l'EMT (busos, amb un preu anual de 324 euros) "és perquè els regidors no tenen cotxe oficial, sinó que han d'anar amb els vehicles particulars". Així que els ofereixen aquestes targetes, de manera gratuïta, per compensar la manca de transport oficial. Qui si que té cotxe és Mateu Isern, i el fa servir per als desplaçaments oficials del dia a dia.

Respecte de la targeta de l'IME, que els permet gaudir d'accés il·limitat a la xarxa de piscines i gimnasos de Palma, Martínez assegura que "es donen les targetes perquè els regidors controlin l'estat de la infraestructura municipal". Antoni Verger divergeix i contraargumenta: "Tots els detalls són importants. I consideram que les famílies o les persones amb més dificultats econòmiques són les que han de poder gaudir de facilitats per obtenir un abonament de l'IME".

Finalment, els regidors econacionalistes també renuncien a accedir de franc al camp del R.C.D Mallorca. Tots els regidors de Cort, de fet, tenen accés a la llotja VIP de Son Moix. En altres legislatures, a més, també se'ls donava de manera gratuïta un segon abonament de temporada per veure els partits de futbol del Mallorca.

Demagògia

El Partit Popular, però, veu demagògia en la renúncia del PSM. "Això no són mesures d'austeritat", explica Julio Martínez, per qui sí que ho és "reduir un 50% els alts càrrecs". Julio Martínez, a més a més, recorda que els tres regidors han demanat fer feina en exclusivitat i cobren, per tant, un sou de l'Ajuntament, tot i que no desenvolupin tasques diàries de govern municipal.
Des del Partit Popular, a més a més, critiquen que el PSM parli de renunciar a privilegis "quan no renuncien al telèfon mòbil". Concretament, l'Ajuntament de Palma paga la factura telefònica dels dos portaveus dels grups de l'oposició, Aina Calvo (PSIB) i Antoni Verger (PSM).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per MRB, fa mes de 9 anys

És molt bona idea no contrestar els escrits redactats em Espanyol. Els fatxes, probabloement pagats per el PP, han envaït els espais de comentaris de tots els diaris i ara ja s´atreveixen a opinar aqui amb la llengua de l´imperi. Ni punyetero càs.

Valoració:3menosmas
Per astorat, fa mes de 9 anys

Els regidors de Cort tenen piscina, pàrquing, bus i assegurança gratis. Per què ells sí i jo no si cobr molt menys que ells? No havíem quedat que en la democracia constitucional tots som iguals?

Valoració:16menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

En un diari en català és millor i elegant no comentar -ni per bé ni per mal- els escrits redactats en espanyol. La ignorància és la millor actitud. Aquests comentaris els podrem trobar en desenes de diaris i revistes escrits íntegrament en espanyol. Nosaltres sols tenim un diari en català a les illes Balears i Pitiüses...

Valoració:2menosmas
Per astorat, fa mes de 9 anys

Amb quina força moral es pot retenir o multar una persona que vol treure el seu cotxe sense pagar d'un aparcament públic? Si el regidor nomenat pel poble i que ha de donar exemple, que cobra molt bé dels meus imposts, no paga, per què hem de pagar els altres? O és que sols servim per pagar? Per pagar el nostre aparcament i el de la regidora? Això a l'Antic Règim rebien el nom de "privilegis" i precisament la democràcia que instaurà la Revolució Francesa el primer que va fer va ser acabar amb els privilegis per injusts i classistes.

Valoració:12menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

A mes anbaix podeu llegir el desnonament d'una dona amb la seva filla que s'en va al carrer perque no pot pagar 350€ mensuals...i els aprofitats, dale que te pego, aquests privilegis son simplement un robatori, i no un privilegi. Hi havia cap programa electoral que parles de privilegis?

Valoració:8menosmas
Per Miquel, fa mes de 9 anys

No tenen molta pinta de fer esport aquesta genti si volen nedar que vagin a
Son Moix...

Valoració:15menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

A jo el que més em sorpren és el tema de l'assegurança mèdica privada!!! Què podem esperar dels nostres polítics ni si tan sols ells creuen en la sanitat pública, per què els hi hem de pagar una assegurança mèdica? El tema del parquin i del transport ho puc entendre, aquests beneficis poden tenir un efecte positiu en la seva feina, però l'assegurança privada!!!!!!

Valoració:7menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

Demagogia barata y populista. PSM, de mal en peor

Valoració:0menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

Durant l'anterior legislatura en gaudien també d'aquests privilegis ? Si en gaudien, els han de tapar de llàstimes, però si ho han implantat el nou equip de Govern és d'una poca vergonya insultant haver-ho implantat, i és digne de lloar que, almenys alguns, hi hagin renunciat.

Valoració:10menosmas
Per josep roig, fa mes de 9 anys

Hi ha gent que mescla ous amb caragols. Que el batle Isern pugui tenir un cotxe que el pugui desplaçar per complir les seves obligacions ho veig més que normal. Anar a la piscina a "desenvolupar la tasca política" és MENYSPREAR LA INTELIGÈNCIA DELS CIUTADANS. Molt ben feta la renúncia.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris