algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El PP al·lega que no podrà fer-ho tot perquè Cort deu 596 milions

Xifra en 441 milions d'euros el deute de l'Ajuntament de Palma amb els bancs i diu que els impagaments als proveïdors pugen a 154 milions

126828

Xifra en 441 milions d'euros el deute de l'Ajuntament de Palma.

P. BOTA

El deute econòmic que Mateu Isern hereta és tan gran que no podrà complir amb tots els compromisos electorals. Aquest és el missatge que el Partit Popular envià ahir, en la presentació de l'estat dels comptes públics de l'Ajuntament de Palma. Julio Martínez, regidor d'Economia i Hisenda, xifrà el deute de Cort en 596 milions d'euros, dels quals 441 corresponen a deutes bancaris i 154, a impagaments a proveïdors. Després de tres setmanes deixant caure un escenari apocalíptic en els comptes municipals, Julio Martínez posà ahir les seves cartes damunt la taula. I li serveixen per pegar cap al passat, però també cap al futur.

El fet d'assegurar que el deute de Cort és tan elevat posa en evidència el que considera "una política irresponsable i imprudent" per part de l'anterior Ajuntament progressista, però també prepara el terreny cap al futur, ja que li serveix per insinuar que Cort no podrà complir amb els compromisos electorals i financers adquirits. Martínez, concretament, clamà que el deute "limita la nostra gestió econòmica i redueix el marge de maniobra a curt termini per complir les iniciatives que vàrem dir que posaríem en marxa per fer front a les necessitats de la ciutat i donar resposta als ciutadans".

I és aquesta línia, precisament, en la qual insistia ahir l'exbatlessa Aina Calvo. "Ara magnifiquen el deute per justificar el que faran en breu: augmentar imposts i privatitzar el servei d'aigües, que és precisament el que han fet a Calvià i Marratxí". En tot cas, Martínez garantí que hi trobaren doblers i comentà la seva percepció personal des que el PP ha assumit el control de Cort: "En aquest mes, ens hem reunit constantment amb les entitats bancàries i crec que hem creat un clima de confiança. Saben que serem capaços de gestionar aquesta difícil situació". I lamentà, fins i tot, que el batle Isern i ell mateix hagin hagut de dedicar tants d'esforços a tenir reunions amb bancs i caixes. "Segur que la senyora Calvo no ho va haver de fer quan entrà a Cort, l'any 2007".

Cap esment a la crisi

Martínez, de fet, s'esplaià contra l'antiga batlessa de Ciutat. No només vinculà el deute econòmic a la gestió de Calvo, sinó que durant els 28 minuts que durà la seva intervenció davant els mitjans de comunicació no féu cap esment a la crisi econòmica esclatada la tardor de 2008. En tot cas, el regidor d'Economia de l'Ajuntament va subratllar que feia públiques les dades "ni per plorar ni per cercar culpables". I conclogué: "Venim a solucionar els problemes de la ciutat".

EL DEUTE

Préstec de l'Ajuntament
187 milions d'euros.
Pòlisses de crèdit
36 milions d'euros.
Confirming
30 milions d'euros.
Préstec a empreses
187 milions d'euros.
Factures a proveïdors
2010 i anteriors: 46 milions
2011: 108 milions
Dèficit 2011
51 milions
Necessitat de liquiditat
131 milions d'euros.

Total del deute bancari
596 milions.
* Xifres arrodonides

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Miquelo, fa mes de 9 anys

Acto seguido anunciaron obras innecesarias para eliminar un carril bici que funciona.

Valoració:-2menosmas
Per Miquelo, fa mes de 9 anys

Que devuelvan lo robado la anterior legislatura.

Valoració:0menosmas
Per josep lluis madico beltran, fa mes de 9 anys

Qui s'atreveix a fer publics aquesta informacio de les contas de l'Ajuntament de Palma pren als ciutadans per indocumentats i perd tota credibilitat. Fa molts d'anys que vaig deixar l'ajuntament pero es increible que aquest personatje Julio Martinez sigui regidor. Ni en Fageda ni en Fernando Jimenez firmarian aquesta presentacio.

Valoració:1menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Que dimiteixi i molts estarem contents!-

Valoració:3menosmas
Per Tolito Martínez, fa mes de 9 anys

Tanta sort que no podran fer res perquè farien desastres. En tenim prou en la satisfacció de les feines elementals que ha de fer tot govern i no crec que facin ni això.

Valoració:1menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

@jo Sorprès de trobar qualcú que citi a l'Ayn Rand. No està traduïda al català ni al castellà (sols en espanyol llatinoamericà a l'Argentina que és on pots aconseguir els llibres).

Pujaran els imposts, per començar. I això reduirà molt el consum el que entrarem en una espiral de recessió més profunda.

Tot això perquè els polítics volen mantenir els seus privilegis, no volen eliminar els càrrecs de lliure designació i començar a acomiadar a funcionaris inútils (decret llei retroactiva que habiliti l'acomiadament al funcionariat). Tancar totes les empreses públiques i deixar sols educació i sanitat.

Ja veuríeu com es resoldrien tots els problemes.

Per altre banda, ja no es puntuen els comentaris?

Valoració:-3menosmas
Per jo, fa mes de 9 anys

Nunca más oportunas las palabras de la autora de esa magnífica novela que es
"Atlas Shrugged", traducida al español como "La rebelión de Atlas", una
suerte de anticipo de lo que nos está pasando a los españoles


***"Cuando advierta que para producir necesita obtener autorización de
quienes no producen nada; cuando compruebe que el dinero fluye hacia quienes
trafican no bienes, sino favores; cuando perciba que muchos se hacen ricos
por el soborno y por influencias mas que por el trabajo, y que las leyes no
lo protegen contra ellos, sino, por el contrario son ellos los que están
protegidos contra usted; cuando repare que la corrupción es recompensada y
la honradez se convierte en un autosacrificio, entonces podrá, afirmar sin
temor a equivocarse, que su sociedad está condenada." ***

**AYN RAND (1950)

Valoració:7menosmas
Per Conjugar, fa mes de 9 anys

Aquests diuen que s'han trobat deutes no reconeguts.
Els que ara marxen digueren –fa cinc anys- que es van trobar deutes no reconeguts
Els que vindran diran que es trobaran deutes no reconeguts

Si haguessin guanyat haurien dit...
Si guanyessin dirien

Si a casa meva administréssim com administren els polítics fa temps que passaríem fam

Valoració:5menosmas
Per Solleric, fa mes de 9 anys

Ido senyors del PP si són incapaços de complir les seves promeses el que han de fer és dimitir i dedicar-se a un altre cosa.

Valoració:16menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

Ara diuen que no podran fer res del promés. S'ha de ser ingenu per no imaginar-se això. Ells estaven a l'oposició no són un partit nou, ni net, per tant sabien com estaven les arques que ells ja varen deixar buides i que els darrers s'han hagut d'empenyorar amb més deuta per fer front a la seva cobdicia. Ara tot són lamentacions i critiques a la pasada legislatura, però no s'enrecorden gens ni mica de com van malversar ells. Com així quan governaven no varen retallar tot el que ara sembla que sobra: càrrecs de confiança, telèfons mòbils, cotxes oficials, viatges innecesaris... M'agradaria saber que hi va anar a les festes de Sant Joan a Ciutadella i qui ho va pagar? Menys festetes i més gestió econòmica ben feta.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris