algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El PSM vol que els bars de la Ruta martiana tanquin a mitjanit

Presentarà una moció al ple de l'Ajuntament per declarar la zona “acústicament contaminada” i aturar així la degradació sonora

126784

Els tres regidors de la coalició, Antoni Noguera, Marisol Fernández i Antoni Verger.

J.Morey

Els econacionalistes aposten per tancar els bars de la Gerreria a mitjanit, amb l'objectiu de reduir el renou que genera la marea de joves que assisteixen a la Ruta martiana. A més a més, volen uns suspensió immediata de noves llicències de bar al barri i que l'Ajuntament el declari com una zona "acústicament contaminada". Aquests són els eixos de la moció que la coalició PSM-IV-ExM presentarà al proper ple de Cort. Marisol Fernández, regidora dels econacionalistes, assegurà que la Ruta martiana "s'està convertint en una botellada" i que "allò que va néixer com la febre dels dimarts s'ha convertit en una infecció que s'ha estès als dimecres i els dijous".
És per això que la mesura principal dels econacionalistes és limitar l'horari dels bars fins a mitjanit. Actualment, els restauradors poden tenir obert els locals fins a les 03.00 hores de la matinada (i 02.30 en horari d'hivern).

Ara, a la 01.00 hores

Arran de les tensions amb els veïns pel renou, aguditzades per la prohibició de fumar dins els locals que regeix des de l'1 de gener, els bars que conformen la Ruta decidiren, de manera voluntària, tancar a la una.
Ara bé: ampliaven l'oferta de la Ruta a les nits dels dimecres (i des d'aquest juliol, als dijous). Un hipotètic tancament de bars a mitjanit assoliria, sense cap dubte, un ampli rebuig del sector. A més a més, també demanaren l'aplicació "immediata" de l'ordenança d'usos cívics que impedeix la concentració de gent al carrer. En tot cas, la degradació sonora del barri no s'atura. D'aquí que les formacions polítiques assumeixen mesures 'impopulars' com limitar els horaris nocturns. Però Fernández insisteix que la situació no és justa: "El procés de recuperació del barri, després de molts d'anys de runes i brutor, s'està interrompent".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafa, fa mes de 9 anys

Hay que ver cómo les gustan los posados fotográficos a "la trinca" de cort

Valoració:9menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

¿aqueitx no estaban an es gobern municipal cuan s'impulcá sa ruta martiana,supossadamént per revitalitcá es centre de Palma?

Valoració:3menosmas
Per FART DE TOT, fa mes de 9 anys

¿aqueitx no estaban an es gobern municipal cuan s'impulcá sa ruta martiana,supossadamént per animar es centre de de Palma?

Valoració:11menosmas
Per X, fa mes de 9 anys

Sempre ha de ser igual? Sempre hi ha d'haver un grup de perjudicats perquè un altre grup aconsegueixi més doblers? Estic d'acord que la Ruta martiana és una activitat interessant, però no a qualsevol preu. S'han de limitar els horaris perquè els veinats puguin dormir tranquilament.

Valoració:40menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris