algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PSIB creu que Cort està “preparant una apujada d'impostos”

L'antic responsable d'Hisenda municipal, Andreu Alcover, ha acusat Julio Martínez d'“irresponsable i demagògic”, ja que “computa com a deute xifres que no corresponen”

El PSIB-PSOE creu que el PP està "preparant el camí per a una pujada d'imposts" a Palma, després de les declaracions que ha fet aquest dijous el regidor d'Economia i Hisenda, Julio Martínez, qui ha assegurat que la situació econòmica de l'Ajuntament és "crítica". Martínez ha afirmat que el Consistori acumula un deute de més de 596 milions d'euros a entitats financeres i proveïdors, que, segons ha assenyalat, limitarà l'actuació a curt termini de l'equip de govern de Mateu Isern.

Xifra que els socialistes han negat en un comunicat, en el qual han assegurat que el deute municipal amb entitats bancàries i proveïdors es pugui xifrar en 187 milions d'euros, dels quals gran part procedeix de pagaments de la legislatura anterior del PP i només 38 milions de la passada legislatura (2007-2011). Així, l'antic responsable d'Hisenda municipal i actual regidor socialista, Andreu Alcover, ha acusat Martínez de "irresponsable i demagògic", ja que "computa com a deute xifres que no corresponen, perjudicant els interessos del propi Ajuntament." "Quanta més demagògia fa el regidor d'Hisenda, més pugen els interessos que haurà de pagar l'Ajuntament", ha assegurat.

En aquest sentit, Alcover ha assenyalat, per exemple, que es computen com a deute les operacions a curt termini, compensades pel deute que Govern i Consell mantenen amb l'Ajuntament, i els pagaments no vençuts, a part del deute de cada empresa pública. El socialista ha admès que existeix un deute a curt termini, si bé ha puntualitzat que aquestes quantitats es liquidaran abans que finalitzi l'any, per la qual cosa no es poden comptabilitzar com a deute.

Quant al deute amb les empreses, Alcover ha assenyalat que, a més de l'existència d'alguna operació a curt termini, la diferència entre 2007 i 2011 se situa entorn dels 25 milions d'euros, mentre que Martínez ha dit que el deute s'ha incrementat en més de 117 milions. A més, Alcover ha explicat que aquest increment de cercs de 25 milions ha derivat majoritàriament del pagament d'obres que el PP havia deixat sense pressupostar, com per exemple l'escoleta de Can Alonso o el casal de barri de Joan Alcover, ha postil·lat.

"Comparar la situació de l'any 2007 i la del 2011 és demagògic, cap institució o empresa no està millor ara que a 2007", ha destacat Alcover, per a qui, el nivell d'endeutament del govern municipal en el període 2007-2011 va ser similar al de la legislatura anterior, governada pel PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris