algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Els turistes també s'apunten a la Ruta

Una cerca a Google demostra que 2.150 webs en anglès i 479 en alemany parlen de la Ruta martiana de Palma

Primer era gent del barri. Un poc més tard es va fer famosa a tot Palma i després el boca-orella va fer que hi anassin mallorquins de tota l'Illa. Però ara fins i tot els turistes han descobert la Ruta martiana i contribueixen a omplir de gom a gom els carrers de la Gerreria cada dimarts vepre. Amb l'arribada de la calor, la Ruta martiana fins i tot ha superat la gentada que va obrir l'enfrontament amb els veïns. Ara n'hi va més que mai. Més que l'oferta de beure i menjar, per tan sols dos euros, allò que crida els visitants ja és que la Gerreria s'ha convertit en un barri de moda a Palma.

I dimarts passat, a banda dels palmesans i els qui viuen a la Part Forana, a la ruta també hi havia una bona quantitat de turistes que l'havien trobada, sobretot, per atzar, per la recomanació d'algun compatriota o a través d'alguna referència a internet. Si bé la ruta encara no surt a la majoria de les guies turístiques sobre Mallorca, que la destaquin és tan sols una qüestió de temps. De fet, si se cerca 'Ruta martiana' i 'Palma' a Google es poden trobar 2.150 pàgines en anglès i 479 en alemany que hi fan referència. En parlen, a més a més, moltes webs per a turistes dedicades a la vida nocturna de Ciutat o guies digitals de Mallorca.

Sense fre

Que les terrasses tanquin a les onze del vespre i els bars a la una no ha servit per frenar l'èxit de la ruta. De fet, s'ha ampliat als dimecres i els divendres, però el dia rei, quan s'hi aplega tanta de gent que els cotxes gairebé no poden creuar el barri, continua sent el dimarts, fins al punt que el segon dia de la setmana alguns veïns del barri que eren assidus de la ruta quan va començar ara opten per sortir per altres zones de Palma o quedar a casa -si no senten massa renou-. Aquest és el cas, per exemple, de Gemma, que té la sort que viu en un carrer de la Gerreria que no té cap bar i és prou silenciós. "Abans sortia per la ruta, però ara preferesc llegir o mirar la televisió, hi ha massa gent", afirma.

Despús-ahir va ser un clar exemple d'aquesta massificació. La calor feia que molts dels qui anaren a fer la ruta preferissin les terrasses dels bars, però estaven tan plenes que era difícil trobar-hi lloc i molts la patien, soferts, dins els locals. Molts d'altres optaren per quedar al carrer, sobretot als voltans de les places d'en Coll i de la Quartera, plenes a vessar. El maig i el juny de l'any passat ja van ser mesos conflictius, però quan molts palmesans van començar les vacances la situació es va equilibrar. Enguany, en canvi, la ruta es coneix més i cada setmana s'hi reuneix més gent.

Tal com passa des de fa setmanes, dimarts la Policia Local es va fer notar. Cal recordar que la Policia ha augmentat un 50% les intervencions nocturnes al barri durant els sis primers mesos de l'any. Les queixes pel renou i les multes dels agents s'han multiplicat i tot fa pensar que no minvaran, ans al contrari. Dimarts passat, a més, tot i que les taules i les cadires de les terrasses es van retirar a les onze, molta gent va continuar al carrer encara força estona. La calor s'ha afegit a la prohibició de fumar dins els locals, que ja empenyia molts visitants de la Ruta martiana fora dels bars en ple hivern. La mateixa calor també obliga els veïns que no tenen aire condicionat a obrir les finestres i els balcons, la qual cosa fa que encara sentin més el renou. Tot plegat pot fer que revisqui -i amb més força que mai- el conflicte que manté enfrontada l'Associació de Veïns de Canamunt amb els bars que formen part de la Ruta martiana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris