cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els indignats eviten un nou desnonament

Eviten, almanco temporalment, que facin fora una dona subsaharaiana amb els seus dos fills al Camp Redó

122688

Els indignats han pogut aturar un desnonament a la barriada del Camp Redó.

Ferran Aguiló - T. Ayuga.

Una vintena de joves, integrants del moviment dels indignats, aturaren ahir l'execució d'un altre desnonament a Palma. L'apartament, en risc de ser buidat, és l'actual llar d'una dona nigeriana amb dos fills, que faria sis mesos que no paga les quotes de la hipoteca (que ascendeix als 64.500 euros).

L'acció de bloqueig es produí a primera hora d'ahir, al número 2A del carrer de Joan d'Àustria, ubicat a la barriada palmesana del Camp Redó. Una vintena de joves s'hi havien concentrat des de poc abans de les 9.00 hores, alertats per la seva inquilina sobre l'imminent desnonament de la casa.

La seva presència, de fet, evità que la comissió judicial que s'hi desplaçà (juntament amb una patrulla de la Policia Nacional) executàs el desnonament.

Ara bé, l'aturada del desallotjament és temporal, ja que les empreses no volen deixar que els inquilins hi continuïn, sinó poden pagar allò estipulat. "Tot i que són unes batalles guanyades, queda encara molta guerra", deia ahir una indignada que prengué part en la defensa de la llar de Camp Redó.

En tot cas, la dona nigeriana es mostrà emocionada per l'ajuda dels joves. D'altra banda, el moviment Eivissa, prenem la plaça se solidaritzà ahir amb els indignats de Palma i elogià la manifestació de diumenge contra la pujada de sous del gabinet de José Ramón Bauzá. A més a més, l'expresident tornà a referir-se al 15-M i assegurà que "les forces polítiques han de fer un bon esforç, intentar entendre els indignats i relacionar-se amb ells".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

"La gent "progressista" ès la culpable de la fam i guerres a Àfrica, són les ajudes i programes de develop que fan que els negres superin i caiguin del seu nivell estable". No li trob el sentit al teu text, pots tornar a redactar-lo, per favor?
No dic que no hagi d'estudiar demografia, no, et parl d'un punt de vista humà i moral. Dir que els progressites són responsables de la fam i les guerres... I dels tsunamis i terratrèmols? La solució per als problemes del tercer món ha de sorgri del primer però no en forma d'almoines sinó de programes de desenvolupament que els permetin de ser autònoms. El problema és que això no interessa per molts de motius, entre d'altres perquè les grans companyies exploten les seves riqueses naturals i la mà d'obra.

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Refugiat, lo que se diu refugiat que he conegut tal vegada un.
Immigrant legal segurament no n'hi ha cap.
Hauries de estudiar o llegir sobre la pressió demogràfica.
També hauries de fer una ullada sobre antropologia sobre el tema del control
de població de les societats tradicionals.
La gent "progressista" ès la culpable de la fam i guerres a Àfrica, són les ajudes
i programes de develop que fan que els negres superin i caiguin del seu nivell estable.

Valoració:12menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Lo que me esxoca ès aquesta declaració de un comentarista: "mentre hi hagi explotadors i corrupció an els països africans aquests no aniran cap endavant".
No comment.

Valoració:15menosmas
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

Do not visit Majorca: m'agradaria molt que t'enviassin sis mesos a un camp de refugiats, al Sahara per exemple, i que en tornar mirassis a la cara a un infant de cinc o sis anys i li diguessis que no els vols a Mallorca i que se n'hi ha de tornar.

I això que se senten superiors, per favor, amb quants de refugiats has parlat?

Els bancs ens han arrossegat a una crisi i ens la fan pagar. La gent que abans podia amb la hipoteca ara no té feina i veu com els preus pugen i pugen mentre l'Estat subvenciona la banca i els seus directius es compren mansions de luxe i avions privats. A tu no et fan pena els refuiats que viuen a la misèria perquè el primer món explota el tercer i els poderoros dirigents dels seus estats corruptes, amb les armes dels països "civilitzats", fan guerres i massacren la població. Idò a mi qui no me fa cap pena són els banquers. No tenim el mateix concepte de moral.

Valoració:-6menosmas
Per nec ocio, fa mes de 9 anys

Hi ha un poc de xenofòbia a alguns comentaris. Les lleis han de ser complides per tots i hi hauria d'haver més control en les entrades però pensau si vosaltres fossiu una persona que fuig de la misèria i de la guerra del seu país. Mentre hi hagi explotadors i corrupció als països africans aquests no aniran cap endavant. Per ventura menges xocolata i beus cafè a bon preu i fàcilment, per exemple, perquè les multinacionals no tornen al país africà res de res.

Valoració:-5menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Me estic referint a la apatrídia (statelessness).
No has de confrondre immigrant legal i immigrant il·legal.
Tampoc has de confondre refugiat amb immigrant.
La majoria de lo que se coneix com a immigrant no són immigrants.
Un immigrant no demana ajuda i paga imposts.
Se tracta de fer cumplir les lleis internacionals, que l'estat espanyol
ha ratificat o recolzat.
Cada estranger il·legal ès repatriat i aquests que no poden esser
repatriats se lis concedeix la condició de refugiat.
Resumint si els polítics i el gremi judicial no fossin corruptes no se veuria cap
estranger il·legal.

Valoració:17menosmas
Per DURRUTI, fa mes de 9 anys

campaments de refugiats, com els francesos als espanyols republicans i als jueus??. O com la rebuda que van tenir a Mèxic i altres països que els van donar treball, ajuda i educació als nens?? Ja tenim Alzheimer

Valoració:5menosmas
Per juan, fa mes de 9 anys

hi ha molt de feixista suelto per aquest foro. me feis oi

Valoració:-12menosmas
Per FER, fa mes de 9 anys

Si us plau, corregiu això: "que la seva parella dugui sense pagar sis mesos la lletra."

Aquest ús de dur (o portar) és incorrecte, un calc de l'ús espanyol de "llevar". Hauria d'ésser: "que la seva parella (o exparella) fa sis mesos que no paga...".

Valoració:13menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

I?

El pis no és seu (qualcú paga, si no és el propietari, és el banc, si no és el banc és l'Estat=nosaltres).

Té organitzacions de caritat i albergs a la seva disposició.

No pot ocupar una propietat que NO és seva.

Si no li agraden les nostres lleis, que se'n torni al seu país on no existeix SEGURETAT JURÍDICA com aquí (al manco fins ara). Seguretat jurídica necessària per tenir una societat civilitzada i lliure (cosa que a Nigèria no tenen).

I ara els indignats tracten de portar la mateixa inseguretat jurídica nigeriana a Mallorca.

Quin país!!!!!!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris