algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

800 indignats critiquen els sous de José Ramón Bauzá

Una manifestació va recórrer ahir els carrers de Ciutat i acabà amb una seguda davant el Parlament. Durant tota la marxa se sentiren crits demanant la dimissió del nou president

Més de 800 persones que es manifestaren ahir horabaixa pels carrers de Palma cridant "Bauzá, dimissió" deixaren ben palès el malestar generat per decisions com la pujada de sous anunciada pel president per als membres del seu gabinet. Convocats per la plataforma 15-M i arribats des de tots els racons de Mallorca, com el Llevant i Andratx, la marxa començà a la plaça d'Espanya i acabà davant el Parlament balear, en què un portaveu del col·lectiu llegí un manifest contra l'augment de 26.146 euros anuals dels salaris de cinc integrants del gabinet.
El manifest reclamava que els sous dels polítics els decideixin els ciutadans, ja sigui per referèndum o mitjançant uns pressuposts participatius. El salarial no fou, però, l'únic motiu "d'indignació" dels congregats, que criticaren també la retallada de drets socials i despeses públiques en matèria de salut i educació.

El manifest destacà que aquestes rebaixes són una "contradicció" i "l'exemple d'una doble moral". Per una banda, la reducció a l'Administració suposa "una major càrrega de feina per a un menor nombre de funcionaris que no veuen retribuïda la seva tasca amb una pujada de sous, sinó que veuen que aquests minven i, a més, se'ls lleven alguns drets". D'altre costat, "aquestes rebaixes socials afecten tota la població mitjançant retallades en educació, eliminació d'ajuts socials i suposen l'inici d'una privatització per etapes de la sanitat pública". En aquest context, els manifestants es demanen: "I què fan aquests senyors? Decideixen unilateralment apujar-se els sous a ells mateixos".

Durant tot el recorregut, que passà per la plaça d'Islàndia-Espanya, Oms, la Rambla, la plaça del Mercat, el Born i el Parlament, es varen sentir crits com "No ens representen", "El poble unit mai no serà vençut", mentre que en les pancartes es podia llegir "Tant excés de multes és per pagar els corruptes" i "Mamons". Tampoc no hi faltaren les referències als grans poders i un dels cartells incloïa caricatures del papa, Zapatero, Rajoy, Botín i el rei amb el lema "Voleu la meva sang? Xuclau-me-la".

Perfil dels manifestants

Els participants de la manifestació -que segons la Policia Local oscil·laven entre els 400 i els 500- mostraven un perfil molt heterogeni i hi havia des de famílies amb infants petits, padrins, adolescents i grups d'indignats de posicions més radicals. No hi hagué cap representant polític. En cap moment no es produïren incidents, encara que les forces de l'ordre desplegaren nombrosos efectius, que durant tot el recorregut seguiren de molt a prop els manifestants que se sumaven a la convocatòria

No hi faltaren les referències al tancament de la Televisió de Mallorca per part de la nova presidenta del Consell, Maria Salom. Una de les manifestants, fent ús del megàfon de l'organització, ho aprofità per mostrar la seva solidaritat amb els treballadors afectats, alhora que reclamà la continuïtat de [M]. Per altra banda, la plataforma 15-M anuncià que la nova acció serà aturar el desnonament d'un habitatge a Palma. La intervenció, que no és la primera d'aquest tipus que té lloc a l'Illa, es desenvoluparà avui. Una comitiva d'indignats es reunirà a les 8.30 h a la plaça d'Espanya per partir després cap a la de París.

Per col·laborar amb l'augment de sous

Aquest cap de setmana han aparegut desenes de guardioles i pots fixats amb cita adhesiva a molts fanals, pals i semàfors de Palma que han provocat mirades atònites i somriures a més d'un ciutadà. Provistes dels logotips de l'Ajuntament de Palma i del Govern balear, s'hi podia llegir "A tots els ciutadans! Per favor, col·laborin amb la pujada de sous del Govern. Gràcies". És una incògnita qui les ha posades. Hauran estat els indignats, que precisament ahir es manifestaren contra l'increment?.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per good bye spain, fa mes de 9 anys

Exacte, a tota aquesta tropa que exigeix respecte cap a la llengua castellana però no són capaços de respectar la nostra, dir-los que al dB no hi fan més que nosa. No puntueu ni faceu cas del comentaris que no siguin en català. Gràcies.

Valoració:0menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

Martorell, eres muy infantil

Valoració:-1menosmas
Per martorell, fa mes de 9 anys

No puntueu ni contesteu comentaris fets en una llengua altra que el català; ha començat la guerra: no es pot confraternitzar amb l'enemic que ens vol destruir. Per molta comentera que facin. Sabem que costa aguantar-se; però hi ha d'haver un canvi, a aquesta gent no li importen les nostres rèpliques, és molt més contundent el nostre silenci. Per a una situació d'emergència, accions d'emergència. Que aquí s'hagi d'escriure en català és una qüestió prèvia i que els demostrarà que aquesta llengua és útil, necessària i imprescindible.

Valoració:6menosmas
Per Foner., fa mes de 9 anys

Estau segurs que com més ens enfrontem, més ens respectaran. S'ha acabat el mallorquinet manso i "Conco Tom"! NO RESPONDRE MAI A RES EN CASTELLÀ: "Eso dueleee..., dueleee!", pensen. Clar, com que no hi estaven avesats.

Valoració:4menosmas
Per Al·lot, fa mes de 9 anys

Ni a l'únic diari en català que tenim a Balears podem viure tranquils sense forasters inadaptats i pan-castellanistes, ni aquí podem, és gros això.

Aquesta "bona educació" o "amabilitat" mallorquina ja fa molt d'oi, hem de començar a mostrar collons, això és un diari en CATALÀ, l'ÚNIC que tenim, i les normes haurien de dir clarament que l'única llengua permesa per comentar és la LLENGUA CATALANA.

Qualsevol país del món té clar això, tots tenen ben clar que la seva llengua s'ha de respectar. Per què nosaltres hem de ser tan porucs i "simpàtics"?

No els basta amb tots els diaris forasters que tenen ells, han de venir aquí a emprenyar a l'únic diari que tenim nosaltres, perquè ja se sap que el caràcter castellà consisteix precisament en això, anar fins al darrer territori possible a imposar-hi la llengua castellana per dret de conquesta.

dBalears.cat, despertau, una mica més de collons, per favor.

Valoració:3menosmas
Per Agermanat, fa mes de 9 anys

Al DB en català. Per expressar-se amb total llibertat en espanyol els hispanoparlants ja disposen de molts mitjans de comunicació escrits i audiovisuals on no hi admeten ni el català, ni el gallec, ni el basc. Sols de diaris en espanyol que es venen als quioscs de Mallorca n'hi ha 12 i de revistes més de 50.

Valoració:11menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Claro Colom ... ¿que tal prohibirlos?

Valoració:-2menosmas
Per Colom, fa mes de 9 anys

Al DB en català. Per expressar-se en espanyol els hispanoparlants ja disposen de molts mitjans de comunicació escrits i audiovisuals i no han de menester aquest.

Valoració:12menosmas
Per PK, fa mes de 9 anys

Como se aburre la gente! Con el espléndido domingo de verano que hizo ayer y lo bien que se estaba en la playa...

Valoració:0menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

És que no enteneu que la DEMOCRÀCIA és una ESTAFA de l'estampeta? Només serveis per mantenir a polítics i a buròcrates que no necessitem i que ens extorsionen via impostos perquè paguem els seus luxes, la seva desenfranada vida, a costa dels contribuents, del nostre treball i suor.

I torno a recordar la definició de POLÍTICA del gran Ambrose Bierce en "Diccionari del diable":

Política, s. Conflicte d'interessos disfressats de lluita de principis. Maneig dels interessos públics en profit privat.

Polític, s. Anguila en el fang primigeni sobre el qual s'erigeix ​​la superestructura de la societat organitzada. Quan mou la cua, se sol confondre i creure que tremola l'edifici. Comparat amb l'estadista, pateix el desavantatge d'estar viu.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris