algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El Govern d'Isern ha desfet tres projectes clau en només 30 dies

Ha eliminat l'eix cívic de Blanquerna, els dinamitzadors lingüístics i els 346 contractes per a aturats de llarga durada. L'oposició criticà les contraccions del nou equip

122658

Les mobilitzacions a favor d'una Blanquerna sense cotxes no aturen.

S. AMENGUAL

L'eix cívic de Blanquerna, els dinamitzadors lingüístics i el programa d'ocupació de l'IMFOF. Aquests són els tres projectes d'envergadura que el Govern popular de Mateu Isern s'ha carregat des que assumí la vara oficial de batle al capdavant de Palma, el passat 11 de juny. Només han passat 30 dies. El PP ha actuat ràpid, però no pas per sumar i construir noves accions i estratègies de govern, sinó més aviat per eliminar-ne. Prova d'això és que, de moment, el Consistori no ha anunciat cap projecte, ni nou ni propi. Les tres actuacions han suscitat polèmiques, però la majoria absoluta s'ha imposat a la pressió social i a la voluntat de la ciutadania.

Ocupació

Per començar, el Govern municipal no signà els contractes de 346 aturats de llarga durada que l'anterior equip del pacte deixà a punt per firmar. Eren 346 contractes que completaven els 718 planificats per l'anterior Govern.
El programa era finançat pel Govern de l'Estat mitjançant el SOIB. El PP s'aferrà -durant el ple del mes de juny-, per no dur-los a terme, al deute del SOIB amb l'IMFOF, però allò que no digué és que l'anterior responsable d'Hisenda, Andreu Alcover, aportava la liquidesa necessària mentre el SOIB pagava. A tot això cal fer-hi memòria. L'oposició no para de criticar les contradiccions d'aquest nou Govern i recorda que la creació de llocs de feina era una de les banderes electorals que utilitzà el PP en campanya, una de les prioritats del seu Govern. Aquesta "prioritat" ha quedat poc visible en el fet que la Regidoria d'Ocupació ha quedat relegada a una àrea delegada de Cultura i Esports.

Dinamitzadors

La segona polèmica ha estat l'eliminació del programa de dinamitzadors lingüístics. La setmana passada, en Junta de Govern, ja s'aturà el concurs per impedir la continuïtat de 7 dels 10 professionals. I ho ha fet estenent "una cortina de fum" a l'entorn d'aquest programa. Sense proves, i amb difamació, tal com denuncià l'Obra Cultural Balear, el PP insinuà un posssible cas de "corrupció" per part de PSM-IV-ExM, similar a l'actuació d'UM amb els informadors ambientals del cas Pícnic. A hores d'ara, encara no han documentat aquesta acusació verbal que, segons els partits de l'oposició, en cap cas no pot ser legitimada per la seva majoria. S'ha de recordar que el programa de dinamitzadors estava molt lligat a la integració social de persones immigrants a través de la llengua. De moment, Palma no ha trobat una alternativa d'integració que substitueixi aquesta altra.

Blanquerna

La reobertura del trànsit en un tram de l'eix cívic de Blanquerna sense consens tampoc no respon a la voluntat de la majoria de veïns i comerciants de la zona. Prova d'això són les desenes de caminades que han organitzat les associacions veïnals de la zona, amb el suport d'altres plataformes socials de Palma i de tots els regidors del PSOE i PSM-IV-ExM a Cort. Les mobilitzacions han congregat centenars de ciutadans i els comerços ja comencen a penjar cartells exigint a Isern que rectifiqui. Això sí, una de les coses que ha recuperat el Govern popular és el Corpus institucionalitzat i el crucifix que presideix el despatx del batle.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris