cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

La Policia farà més controls a clients de les prostitutes

La Policia posarà més cons perquè els cotxes no aparquin en doble fila i barrarà el pas a la porta de Sant Antoni

127856

Els agents impedeixen que els cotxes aparquin en doble fila.

V. VASILEV

La Policia Local de Palma activarà en els propers dies la nova estratègia per aturar la pràctica de la prostitució a les Avingudes. Els veïns de la zona hi havien constatat en les darreres setmanes un augment de la presència de prostitutes, especialment d'origen africà, i la quantitat de queixes formals presentades ha duit la Policia Local a reprendre l'estratègia de dissuasió. Concretament, els agents tancaren algunes àrees d'estacionament del tram de les Avingudes, entre la de Gabriel Alomar i la porta de Sant Antoni. A més a més, posaran cons perquè els cotxes no puguin aturar-s'hi en doble fila. Així mateix, els agents locals doblaran esforços a l'hora de posar multes als clients que compren sexe. Ara bé, ho faran amb multes de trànsit. Guillem Navarro, regidor de Seguretat Ciutadana, explica: "El marc legal en què ens movem no regula el fet de multar els clients. El batle de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, ja ho va intentar, però sense èxit".

Tant és així que l'Ajuntament de Palma ha descartat sancionar els clients que compren sexe. I per tant, presenten la batalla en aspectes de trànsit. "Intentam incordiar els cotxes que hi aparquen. Si queden en doble fila, els multam. Els demanam els papers i miram si cometen qualque infracció", explica el regidor Navarro. De fet, es tracta d'una estratègia que recorda la captura del gàngster Al Capone: com que no l'enxampaven pels assassinats ni la venda il·legal, el detingueren per evasió fiscal.
A més a més, la Policia Local continuarà restringint el pas de cotxes per la porta de Sant Antoni un pic arribada la nit. De fet, els agents hi instal·len unes tanques de plàstic dur i tallen el pas fins al col·legi -i gairebé fins a l'Escola Graduada.

Una altra problemàtica és l'existència de meublés. El regidor i cap polític de la Policia Local assegura que els resulta difícil tancar aquests negocis. "Acostumen a ser bars i altre tipus de locals amb els permisos en regla. Tot i que són una tapadora, la Policia només pot actuar-hi per temes de llicència".

"Constància"

En tot cas, Navarro assegurà que la clau és la "constància". I afegeix: "L'home que compra sexe ha de saber que la Policia serà allà, per evitar-ho". Quant a la situació de marginació social en què viuen moltes dones prostitutes, Navarro anuncia que ja fa feina amb l'equip de Sandra Fernández (regidora de Benestar Social), en programes d'inclusió social.

On la Policia es mostra preocupada, però, és a la Platja de Palma. Els agents asseguren que la prostitució hi arriba sovint acompanyada de delictes, com ara robatoris -fins i tot amb violència-. "Evidentment, generen inseguretat entre els turistes", diu Navarro. En aquests casos, la Policia Local identifica les dones. I si detecta que no tenen els papers de residència en regla, les du davant Immigració. Els clients, en canvi, se'n van tan tranquils. Als EUA, tant la prostituta com el client són multats si l'agent ha pogut identificar la situació. Així ho explica Navarro, qui, en tot cas, no és partidari de regularitzar la prostitució. "No crec que la societat ho entengui", comentà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

Faran controls també a Casa Alfredo?

Valoració:2menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Però això no s'havia fet?
També proposo que la polisia controli diariament els contes corrents dels regidors...

Valoració:0menosmas
Per tomeu palmasà, fa mes de 9 anys

El que s'ha de fer d'una vegada es regularitzar la situació d'aquestes persones (homes i dones) que es prostitueixen per evitar situacions d'esclavitud immpropies i inacceptables el segle XXI, cap persona ha d'exercir la prostitució de manera obligada, però si hi ha algú que lliure, conscient i voluntàriament ho vol fer, ho ha de poder fer en totes les garantíes (laborals, sanitàries, de seguretat ciutadana i fins i tot complir amb les obligacions fiscals com qualsevol altre activitat). Tot allò que no passa per això que coment és pura hipocresia i demagogia. La gent ha d'esser lliure de decidir sense coaccions mafioses ni paternalismes étics o morals.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris