algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La Policia ha duplicat enguany les multes als bars de la Gerreria

El control dels agents locals és extremadament rígid des que entrà en vigor la llei que prohibeix fumar-hi a dins

Cau la nit i arriba la polèmica a la Gerreria. Però no sempre, sinó les nits de Ruta martiana. Tant és així que la Policia Local ha elevat un 50% les seves intervencions nocturnes a la barriada entre gener i juny de 2011. S'han duplicat, de fet, tant el nombre de denúncies telefòniques contra bars com la imposició de faltes per part dels agents.

Guillem Navarro, regidor de Seguretat Ciutadana de Palma i cap de la Policia local, explica: "Bàsicament es refereix a una música exterior superior a la permesa, el manteniment de les terrasses obertes més enllà de les 23.00 hores i tenir clients bevent alcohol defora del bar".

Els locals de la Gerreria han criticat repetidament l'excessiva presència policial que pateix el barri els dimarts, dia en què té lloc la Ruta martiana. Els bars avançaren l'hora de tancament a la 01.00 (en lloc de les 02.30 hores), com a gest de bona voluntat, el passat mes de gener. A canvi, passaven a ampliar la Ruta a les nits dels dimecres. I des d'aquesta setmana, també ho han ampliat als dijous, tot coincidint amb la celebració de Palma Dijous Nit.

Difícilment es podria entendre, però, que Cort volgués aturar la reunió a la Gerreria alhora que promou que els comerços i bars estiguin oberts i animats fins a la mitjanit de cada dijous. Navarro ho expressa així: "Cal conciliar tots dos drets: els dels veïns, a descansar, i dels empresaris a fer la seva feina. En tot cas, és complicat". Però assegura que la tendència és a europeïtzar-se. "Ja ens hem acostumat a no fumar dins els bars, les terrasses han de tancar abans per no molestar els veïnats...".

De fet, el compliment de la llei és quasi absolut. Així ho corroboren els informes dels inspectors de Salut Pública, encarregats de vetlar per la norma. L'altra cara de la moneda, però, és que no queda més remei que sortir a fumar a fora (sigui l'hora que sigui).

Passeig marítim

D'altra banda, la regidoria de Seguretat Ciutadana també constata els efectes de la llei antibotellada al passeig marítim. "La reducció ha estat molt forta. Ja no es veuen tant les aglomeracions de joves". Ara bé, l'energia no desapareix, sinó que es transforma. "El que fan ara és microbotellades, en grups més petits i aprofitant el portamaletes dels cotxes com a barra on guardar l'alcohol i posar la música".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris