algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El GOB critica el nul model de Ciutat que promou Isern

Recrimina la mobilitat del PP, contrària a criteris de sostenibilitat, i avisa que desfer l'eix de Blanquerna és una passa enrere, igual que no potenciar els carrils bici ni planificar una xarxa alternativa de transport públic

No té cap model de mobilitat concret per a Palma o almanco no l'ha sabut traslladar a la ciutadania. Ni eixos cívics, ni cap disseny urbà que integri barriades, ni cap planificació de corredors verds o proposta de transport alternatiu... Al contrari, es fan passes enrere. Això és el que ahir criticà el GOB del Govern popular de Mateu Isern, arran de la recent reobertura al trànsit del carrer de Blanquerna tant i tant qüestionada pels veïns i ciutadans.

La portaveu de l'entitat ecologista, Margalida Ramis, manifestà que, durant legislatures senceres en mans del Partit Popular, Palma ha impulsat una política de mobilitat "absolutament contrària a criteris de sostenibilitat". Ramis comparegué davant els mitjans de comunicació al carrer de Blanquerna, on s'hi penjà una gran pancarta que deia: "Blanquerna 100% peatonal, ara i sempre". La portaveu advertí el PP que "és imprescindible donar continuïtat a aquest canvi en la manera de moure'ns per Ciutat i no fer passes enrere, com les que fa Isern a Blanquerna".

Alhora recriminà que les decisions polítiques han de respondre a l'interès general i a la qualitat de vida dels ciutadans, i no a interessos particulars. Davant aquesta absència de model, el GOB volgué fer arribar a Isern algunes propostes: entre aquestes, hi ha la consolidació de la xarxa de carrils bicicleta i dels eixos cívics com espais lliures de cotxes; la implantació efectiva del tramvia i la seva connexió amb altres mitjans, i l'impuls dels aparcaments dissuasius. Pel que fa a les barriades, Ramis indicà que se n'ha de garantir la connexió i la relació amb la Part Forana, per tal de disminuir la presència dels cotxes a la ciutat. També mencionà la mobilitat a la zona de Llevant, on una sèrie de projectes hi conflueixen: Son Bordoi, palau de congressos i bulevard del passeig marítim han de tenir garantits la connexió amb el transport públic.

Ramis criticà les "nul·les" polítiques de mobilitat impulsades en els darrers anys de govern municipal popular: Construcció d'aparcaments subterranis al centre; creació de carrils bici perifèrics, que no "molestassin" els cotxes... "La política conservadora contrasta amb la impulsada el passat mandat", manifestà. El cartell que penjà el GOB no durà ni una hora. Cort el despenjà al·legant que era un perill. A banda, ahir l'Associació de veïns de Santa Pagesa continuà amb les caminades de protesta contra la circulació de cotxes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 9 anys

En Mateu Isern, enlloc d'una ciutat sostenible i moderna del Segle XXI, sembla que el que vulgui sigui una ciutat dels anys setanta del segle passat, plena de fum i renou de cotxes i bussos que consumeixin energia contaminant; res de ciutat sana, ni xarxa de carril bici per tota la ciutat, ni tampoc transport públic amb aquest mitjà tant sà, ni tampoc la implantació del tramvia com a un mitjà de transport afegit, i que al funcionar amb energia electrica, no contamina l'atmosfera. Sincerament, nosé que punyetes heu votat els ciutadans de palma, però això es el que teniu (de fet tenim tots els mallorquins, al ser la capital de mallorca).

Valoració:6menosmas
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

Els del PP i els seus amiguets de les grans empreses han de fer negoci: si hi ha un bon servei de transport públic, ni els turistes llogaran cotxes ni els illencs ens aturarem a les seves benzineres (qui urbanitza és qui les controla), no demanarem préstecs per a comprar cotxes als bancs, no podran inflar factures fent autopistes, etc, etc. Que l'illa estigui col·lapsada a l'estiu per l'augment de població no els importa. Que la contaminació ambiental i acústica creixi, a costa de la salut i la qualitat de vida dels illencs, tampoc. Només compten els beneficis i tenir contents els poderosos de sempre.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris