nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Premiada la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre

Ha obtingut el Premi Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, per la tasca de recuperació de l'espècie al llarg dels seus 25 anys

127846

L'entitat premiada ha dedicat els seus 25 anys a la protecció del voltor negre.

BRISAS

La Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (BVCF) ha obtingut el Premi Fundació Biodiversitat en la modalitat 'Conservació en acció' per la tasca de recuperació de l'espècie que ha desenvolupat al llarg dels seus 25 anys d'existència a Mallorca, on habita l'última població insular al món. La directora de la Fundació Biodiversitat (FB), dependent del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM), Ana Leiva, s'ha reunit aquest divendres amb representants de la BVCF per conèixer de primera mà el projecte que desenvolupen per a la recuperació de l'espècie a l'illa.

La Fundació porta més de vint anys treballant amb la gent del camp, els empresaris turístics i els propietaris de terrenys per reduir el grau d'amenaça que sofria l'espècie. Així, ha dut a terme convenis de custòdia del territori amb propietaris de finques, agroturismes i hotels rurals de la Serra de Tramuntana, recentment declarada per l'Unesco com a Patrimoni de la Humanitat, compatibilitzant la conservació de l'espècie amb el desenvolupament econòmic local.

La Fundació Biodiversitat ha assenyalat en un comunicat que la BVCF ha contribuït també a involucrar al sector turístic en la protecció i cura del paisatge i al desenvolupament d'un turisme respectuós i sostenible enmig natural. Així mateix, ha recordat que aquesta fundació ha estat pionera en la lluita activa contra l'ús il·legal de la metzina a Espanya, en liderar iniciatives com el telèfon SOS metzina, la cooperació amb el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, o la col·laboració activa en el Programa Antídot o ara en el projecte 'Acciones per a la lluita contra l'ús il·legal de metzina a Espanya'.

També, es pot destacar l'esforç de sensibilització social sobre la importància de la conservació dels voltors, especialment cap a escolars, població local i turistes en el centre de Son Pons. És un nucli zoològic gestionat per la BVCF, que porta funcionant a Mallorca des de l'any 1986 i que constitueix un dels pilars de treball d'aquesta fundació per mantenir i exportar exemplars cap a programes de reintroducció i recuperació de l'espècie. La població de voltor negre a Mallorca comptava fa 25 anys amb una sola parella reproductora i amb prou feines 20 exemplars. Actualment compta amb 17 parelles i més de 135 individus.

Els Premis Fundació Biodiversitat reconeixen la tasca d'emprenedors, investigadors i organitzacions que aposten per la conservació i l'ús sostenible de la biodiversitat, així com a comunicadors i creadors que contribueixen a implicar la societat en la millora del medi ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris