algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Fiscalia vol dur la petita Marga a un centre

Demana a la família d'acollida que entregui ja la nina a Protecció de Menors, fins que s'adapti al pare biològic que té la custòdia de la seva filla

126590

Els pares d'acollida hauran de lliurar la nina a Protecció de Menors.

Ferran Aguiló - S. Amengual.

La Fiscalia de Menors reclamà ahir que es decreti el lliurament immediat a Protecció de Menors de la petita Marga, la nina de quatre anys acollida per una família cangur, que es nega a tornar-la al seu pare biològic.
En una vista oral celebrada al jutjat de Primera Instància número 16 de Palma, el misser dels pares d'acollida demanà, com a mesura cautelar, que puguin quedar-se amb la menor en virtut de l'article 158 del Codi Civil, que empararia la petició.

Però la coordinadora de la Fiscalia de Menors, Rosario García, considerà necessari que la família cangur lliuràs la nina mentre es tramita el procés, perquè el pare biològic se la pugui endur. Això causà el malestar dels protectors actuals, que abandonaren els jutjats de la Gerreria visiblement afectats.

"La Justícia és molt injusta", lamentà la padrina de la menor, qui no pogué reprimir les llàgrimes davant els mitjans de comunicació congregats als afores de les dependències judicials, on també esperaven altres familiars de la menor. En qualsevol cas, ara és la jutge d'aquesta instància qui ha de decidir, mitjançant una sentència, si cursa la petició del Ministeri Públic.

Aquesta vista, que es prolongà durant més de tres hores, havia estat sol·licitada pel misser de la família, Andrés Buades, a fi de demanar mesures cautelars perquè la petita Marga continuàs en mans dels seus actuals pares, que varen acceptar l'acolliment de Marga l'any 2007 -llavors la nina només tenia mare reconeguda-, dins el programa Família cangur -que suposava una acollida temporal i la renúncia a l'adopció de la menor.

Durant la vista també declararen dos expsicòlegs de Protecció de Menors, un detectiu i una pedagoga. La fiscal defensà, en aquesta acta, que la nina ja havia d'haver estat lliurada a Protecció de Menors, tutors legals de la menor mentre es du a terme el procés d'adaptació de Marga amb el pare biològic. L'IMAS inicià els tràmits per denunciar davant els tribunals la negativa de la família d'acollida a lliurar-la al seu pare biològic. L'IMAS ja determinà el 2009 que la mare biològica no estava capacitada per recuperar la menor i decidí iniciar un procés d'adopció, si bé en aquell moment la mare comunicà l'existència del pare biològic de la nina, que en reclamà la custòdia.

Així començà un procés per determinar si aquest home n'és el pare biològic, de manera que l'IMAS prorrogà l'estada a la família cangur. Tot i això, el procés judicial ha conclòs amb una sentència que reconeix la paternitat d'aquest home, de manera que, en aquell moment, l'IMAS valorà si el pare era apte per fer-se càrrec de la seva filla amb resultat positiu. A partir d'aquí s'inicià el procés d'adaptació de la menor, amb un règim de visites que els actuals protectors incompliren.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

El codi civil permet la adopció.
Seria millor que no se permetés la adopció.
Segons l'estudi de la història són millors les
societats que no permeten les adopcions.
Aquest cas ès fàcil li pertoca a la part de la
mare biològica i si aquesta part falla passa
an els centros (CRAE) més aprop.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Als responsables de protegir els menors: qui voldrà acollir un infant, després d'aquest espectacle que heu muntant? Ningú. Perquè protegiu els interessos del pare biològic abans que el del menor? Això no és protegir ni fer el que dictamina la llei. Potser la denúncia hauria de ser pels de l'IMAS i no pas pels pares d'acollida. La denúncia cap a l'IMAS hauria d'arribar (varen incomplir el termini d'acollida conscientment, per exemple) i sobretot si en un futur passa alguna cosa a la nina. Déu no ho vulgui.

Valoració:5menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

No hauríem de mesclar ous amb caragols.La situació personal o jurídica dels pares biològics és una cosa i el compromís adquirit pels pares d'acollida una altra diferent i encara una altra cosa diferent és la nina.
Els pares que tenen el coratge d'acollir un menor a casa seva són molt de lloar, perquè SABEN que es comprometen a RETORNAR-LO (les majúscules són aposta), i aquí arriben els problemes. Potser és ben hora de canviar la legislació vigent sobre protecció de menors, perquè la protecció és ben magra quan sempre passa per davant la recuperació dels pares biològics, la decisió de voler recuperar la criatura, les possibilitats d'inserció, etc., etc., etc. I mentrestant, les criatures creixen, condemnades a patir.

Valoració:2menosmas
Per mallorquina1, fa mes de 9 anys

No entecn com, després de ses declaracions fetes per sa mare biológica, on acusava al pare (biologic) de maltractaments, s'IMAS l'ha pogut declarar apte per fer-se'n càrreg de sa nina. Al manco s'hauria d'obrir una investigació per saber si ses acusacions son certes.

Valoració:9menosmas
Per VIRGINIA, fa mes de 9 anys

Sempre surten perjudicats els menors.

Valoració:11menosmas
Per caterina, fa mes de 9 anys

Crec que Protecció valora poc la implicació dels pares d'acollida. No parlo només d'aquest cas!

Pares no són els que han posat l'esperma o l'òvul sinó els que tenen vertadera cura dels fills, els donen amor, comprensió, aliment i vestit, els eduquen i mai els maltracten. No és gens extrany que la parella sortís feta pols del Jutjat. Sovint no entenc als jutges. A vegades sembla que la imparcialitat que volen demostrar es torna pura dictadura. Llavors passa el que passa.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris