algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

El PSIB demana al PP un canvi d'opinió en relació al tancament de TV de Mallorca

Jaume Garau, portaveu del grup en el Consell de Mallorca recorda que els socialistes mudaren de parer amb el tema de Son Espases

El portaveu del PSIB en el Consell de Mallorca, Jaume Garau, ha demanat al PP que canviï d'opinió respecte al tancament de TV de Mallorca, igual com, segons ha recordat, van fer els socialistes amb el nou Hospital de Son Espases, una cosa que "la ciutadania va entendre que va ser un canvi d'actitud correcte". "Rectificar és de savis i nosaltres ho aplaudirem", ha subratllat Garau en una roda de premsa en la qual ha esperat que el nou director de TV de Mallorca, José Manuel Carrillo, no venja a "liquidar" aquest mitjà de comunicació "econòmicament sanejat", que dóna ocupació directa a més de cent persones i indirecte a unes 1.200 vinculades a productores privades.

Per a Garau, la decisió del PP de tancar TV de Mallorca pot ser que es derivi de "una" certa "mania política" que aquest partit va adoptar en la passada legislatura contra aquest mitjà de comunicació, si bé li ha proposat que abans d'adoptar aquesta decisió, "escolti al sector audiovisual i busqui fórmules alternatives de despesa". Respecte al fet que el PP justifiqui el tancament de TV de Mallorca per estalviar al Consell un total de 10 milions d'euros, el dirigent socialista ha considerat que no s'ha de contemplar aquest mitjà de comunicació "com un cost, sinó com una inversió que ha de tenir un retorn, tenint en compte que cinc milions d'euros van dirigits als professionals i els altres cinc per generar una economia en empreses privades".

En aquest sentit, ha afirmat que no entén que un partit com el PP, que pretén impulsar l'economia i l'ocupació, vulgui tancar un mitjà de comunicació quan, segons el seu parer, hi ha "milers de partides" del Consell de Mallorca que es poden reduir per retallar 10 milions d'euros i "no carregar-lo tot sobre un únic servei". Així, el president del grup socialista en el Consell de Mallorca, Antoni Alemany, ha recordat que en la passada legislatura, es va crear una Comissió per estudiar entre tots els grups un estalvi pressupostari de 10 milions d'euros, si bé va quedar pendent l'acord per al 2011, a causa del "canvi de portaveu en el PP, després del qual aquest partit va començar a dir no tot".

Segon canal d'IB3

D'altra banda, ha recordat que una de les propostes que s'ha estat remenant és que TV de Mallorca fora el segon canal de IB3, mentre que, per la seva part, Garau ha insistit que vol treballar amb la hipòtesi que aquest mitjà no es tanca i que hi ha alternatives que, segons el seu parer, passen per "tancar la Societat de TV de Mallorca, però no la seva activitat". En aquesta línia, Alemany ha recordat que en la passada legislatura, l'equip de Govern va donar passos per fer un estudi sobre la possibilitat de què TV de Mallorca es convertís al segon canal de IB3, si bé finalment no es va dur a terme, a causa de les "diferents actituds" que van sorgir entre les diferents formacions que conformaven l'Executiu insular.

Per això, ha manifestat que ara que només governa un únic partit, és el moment "oportú" de reprendre aquest estudi per evitar el tancament de TV de Mallorca, una cosa que, segons la seva opinió, suposaria un "cop a la llibertat d'expressió". Alemany ha explicat que l'esmentat estudi no es va fer en l'anterior legislatura, perquè "quan es governa cal, prioritzar, pel que no es fa el cent per cent del que es desitjaria fer", tenint en compte, a més, que es tractava d'una solució per a TV de Mallorca a "llarg termini". Tanmateix, ha considerat que ara sí que és urgent, ja que "no hi haurà possibilitats de fer cap estudi quan es tanqui aquest mitjà de comunicació".

Finalment, Garau ha destacat que TV de Mallorca té un "gran valor afegit", ja que aquest mig, que és vist per entre 80.000 i 100.000 persones, "juga un paper fonamental per a la llibertat d'expressió, on tot el món pot expressar les seves opinions sense condicions", mentre suposa un mitjà per a la "protecció lingüística" i per informar de la qual cosa succeeix en els diferents municipis de l'illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris