algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els grups parlamentaris de l'oposició critiquen l'acció policial

El PSM-IniciativaVerds-ExM exigeix la compareixença en el Parlament del delegat del Govern, Ramon Socias, perquè expliqui l'actuació contra els 'indignats'

126466

Thomàs i Armengol han insistit en la desproporció de l'acció de la Policia.

Ferran Aguiló - J. Torres.

El grup PSM-IniciativaVerds-ExM exigeix i demanarà la compareixença en el Parlament del delegat del Govern a les Illes Balears, Ramon Socias, per la càrrega policial "brutal" d'ahir a la nit contra els "indignats" de Palma que segons la seva opinió no està justificada. La portaveu adjunta d'aquest grup, Fina Santiago, ha assenyalat en ocasió d'una roda de premsa que el delegat del Govern ha d'explicar l'ocorregut encara que Socias no té obligació d'acudir a aquesta compareixença, si bé ha d'assistir com a màxim responsable a les Balears de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

El regidor d'aquest grup en l'Ajuntament de Palma Toni Noguera ha recordat la frase d'un activista social irlandès que va dir que "quan un polític té por, envia la policia", i ha afegit que si Socias el té realment, "té un problema". També ha volgut recordar que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha declarat recentment que es respectaria el dret de reunió pacífica, davant del qual no caben ni la violència ni la "brutalitats", una cosa que sí que es va viure ahir a la nit a la capital balear, ha assegurat Noguera. A més, el regidor ha defensat el moviment del 15-M i la seva decisió d'obrir un debat social, polític i econòmic al marge de les pròpies formacions polítiques.

La postura del PSOE

El portaveu adjunt del PSIB-PSOE en el Parlament, Vicenç Thomàs, ha assenyalat avui que el seu grup no comparteix de "forma genèrica" l'ús de la força per part de les Forces d'Ordre Públic i que el "millor" sempre és buscar una solució negociada en les situacions de conflicte. D'aquesta manera s'ha referit Thomàs a les càrregues de la Policia d'ahir a la nit contra els "indignats" del moviment 15-M, que "sobretot" és un moviment que ha demostrat ser "pacífic".

Per això, el diputat socialista creu que l'actuació policial "sembla desproporcionada" per la qual cosa ha demanat a la Policia que busqui la forma que aquestes persones s'expressin lliurement i que, alhora, això no suposi cap alteració de l'ordre públic ni cap tipus d'enfrontament. En ocasió d'una roda de premsa, Thomàs ha convidat "la Policia que adopti les mesures que hagi de prendre", però que això no comporti cap acte violenta. "La llibertat d'expressió no té per què xocar contra una determinada actuació policial", ha afegit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martorell, fa mes de 9 anys

No puntueu ni contesteu comentaris fets en una llengua altra que el català; ha començat la guerra: no es pot confraternitzar amb l'enemic que ens vol destruir. Per molta comentera que facin. Sabem que costa aguantar-se; però hi ha d'haver un canvi, a aquesta gent no li importen les nostres rèpliques, és molt més contundent el nostre silenci. Per a una situació d'emergència, accions d'emergència. Que aquí s'hagi d'escriure en català és una qüestió prèvia i que els demostrarà que aquesta llengua és útil, necessària i imprescindible.

Valoració:2menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 9 anys

¿Y este Noguera no podría ponerse una camisilla durante sus intervenciones en el Parlamento? Tiene una pinta de marrano que tira de espaldas. Así les va, con estos dirigentes....

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Està prohibit acampar on no pertoca.
Està prohibit circular per damunt les voreres.
Està prohibit tirar papers i altres objectes on no pertoca.
Està prohibit tenir animals, principalment cans, a zones urbanes.
Està prohibit que els refugiats treballin.
Està prohibit empadronar estrangers il·legals.
Com a càstig a tots aquests "indignats", regidors, batles, policies municipals
lis faria escriure vinti-cinc vegades els articles de les ordenances municipals
que han violat tan per omissió com per comissió.

Valoració:9menosmas
Per Indignadissim, fa mes de 9 anys

Idò jo sí, que compartesc l'actuació de la policia. Per molta raó que tenguin els acampats a la plaça, no poden ocupar il.legalment al carrer durant un mes i mig. Molt bé pel delegt Sr. Socies; ha fet el que la majoria de ciutadants volien, siguin del color polític que siguin. Vosaltres (PSM and company), no estau en el Govern i podeu dir que estau en contra, maldament no sigui ver, però si hi estassiu hauriau fet lo mateix que el Sr. Delegat. Ja posaria jo una tenda d'acampament a la plaça Cort, per exemple, m'hi deixerien estar un parell de mesos?. Supós que voleu captar el vot d'aquesta gent, però no sigau hipòcrites.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris