nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

John denuncia la família d'acollida de la nina Marga

El pare de Marga vol denunciar la família per retenir la nina de manera il·legal. Admet que envià missatges amb amenaces, però per “impotència”. Diu que la família li ha posat traves en tot el procés de la custòdia

126464

D'esquena, John, el pare biològic, que ahir vingué a la redacció de dBalears a dir-hi la seva.

Núria Rincón

John, pare biològic de la nina Marga, denuncià ahir els pares d'acollida per segrest. Primer es presentà al jutjat de guàrdia, però li indicaren que s'havia de dirigir a la Fiscalia de Menors, on no va ser possible. Finalment, el jutjat acceptà aquesta denúncia a darrera hora de la nit. John considera que els pares adoptius, Sílvia i Manolo, haurien d'haver entregat la nina als Serveis Socials del Consell dijous perquè l'equip de psicòlegs preparàs Marga per anar a Anglaterra amb el seu pare. Però no va ser així i els pares d'acollida se'n tornaren la nina. Ara John tem que Sílvia i Manolo s'enduguin la nina fora de l'Estat, per la qual cosa, a l'hora de tancar aquesta edició, es va dirigir a la Policia Nacional perquè ho impedeixi.

John té 46 anys i viu a Anglaterra. És el pare biològic de la petita Marga i ahir concedí una entrevista a dBalears abans de presentar la denúncia per defensar-se de les acusacions que aquests dies ha fet la família d'acollida en contra seva. Admet que envià dos missatges amenaçants al telèfon de la mare adoptiva, Sílvia, després que no lliuràs la nina al Consell. Ahir afirmà: "Només em defens, perquè pas un calvari, estic destrossat i tot això m'afecta personalment i en tots els àmbits de la meva vida. Sent impotència, però tenc la llei a favor. Els missatges foren un rampell per la impotència que sentia llavors, però en cap cas no faria res".

Diu que fa tres anys que batalla per la custòdia de Marga, des de l'octubre de 2008. "Vaig assabentar-me que tenia una filla quan ella ja tenia un any i nou mesos a través de la mare biològica. La nina ja era a càrrec d'aquesta família, però des del primer moment vaig començar tot el procés per reclamar-ne la custòdia amb proves d'ADN, burocràcies i visites". Ha vist Marga cinc pics, que en total són 24 hores.

L'1 de juliol ja tenia el permís definitiu del Consell perquè la nina tornàs amb el seu pare biològic. El cas s'ha complicat. Sílvia i Manolo, els pares d'acollida, no entregaren la nina el passat dia 30 al Consell -que en té la tutela-, tal com els hi obligava el requeriment, i la llei els va a la contra. "Entenc que hi hagi un vincle amb aquesta família, però per sort té un pare que lluita per ella. Si ho haguessin entès, la nina en sortiria ara més beneficiada, tindria més vincles. Això ens perjudica a tots, però en especial la meva filla. La traumatitzarà", diu John.

Les dues parts estan enfrontades i el cas de la petita Marga s'acabarà resolent de la pitjor manera, amb denúncies i processos judicials. Ara, el cas es torna a allargar més, i John diu que espera que surti la nova ordre judicial per retirar la nina de la família de custòdia. Insistí que està molt preocupat per si la família d'acollida "s'endú la nina" fora de l'Estat. "Al meu país, d'això se'n diu segrest", afirmà unes hores abans de presentar la denúncia davant el jutjat. A més, afegeix que el 3 de juny ja sol·licità que es retingués el passaport de la menor per evitar risc de fugida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 9 anys

Margarita, a veure què faries tu si algú et prengués la filla i a sobre es fa passar per màrtir. Toto el meu suport cap en John

Valoració:-11menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

Margarita, a veure què faries tu si algú et prengués la filla i a sobre es fa passar per màrtir. Toto el meu suport cap en John

Valoració:-13menosmas
Per Margarita, fa mes de 9 anys

reconeix que els va amenaçar de mort en un rampell, com si en tingués dret. I el dia que tingui un altre rampell amb la nena, i la criatura prengui mal, què farem?

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris