algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

El PSM treu pit i lloa la feina dels dinamitzadors

Biel Barceló diu que “feien la seva feina i, a més a més, molt bé”, mentre que Paula Fluxà insta el PP a dur proves d'irregularitats als tribunals

La indignació s'ha apoderat de les bases del PSM. Cal pensar que l'acusació de corrupció que el PP llançà dijous contra els dinamitzadors lingüístics no ha caigut bé entre els afectats. El portaveu del PSM, Biel Barceló, entrà en el debat per enviar ànims als joves dinamitzadors. "Feren la seva feina i, a més a més, la feren molt bé".

Així mateix, Paula Fluxà, fins ara directora de Política Lingüística de Cort, fou molt clara: "O ho duen a la Fiscalia o deixen de llançar merda". De fet, considerà que "la responsabilitat d'un polític és precisament revelar actuacions sospitoses". Hi puntualitzà: "Ara bé, ha de ser amb els canals que pertoquen, en lloc d'intentar fer-ne un xou mediàtic".

Tant és així que Fluxà assegurà que se sentia "molt trista" de veure "la dreta tan irresponsable que tenim a Mallorca". Recordà que, quan el PP era a l'oposició, no qüestionà mai el funcionament del servei. Allò que insinuen els conservadors és, de fet, que "hi ha dinamitzadors lingüístics que han anat en llistes electorals del PSM" (Fernando Gilet, regidor de Cutura, dixit). I el portaveu de Cort, Julio Martínez, elevà aquesta suposició a la categoria de cas de corrupció. "Així començà l'operació Pícnic", afirmà, en referència als informadors ambientals que, suposadament, treballaven per a UM durant la jornada laboral.

Els nacionalistes, però, hi fan dues puntualitzacions. La primera és evident: el servei s'externalitzà i se'n tragué a concurs la gestió. Just s'hi presentaren dues entitats (OCB i Joves per la Llengua, ambdues compromeses en la defensa del català). Així, foren elles que s'encarregaren de les contractacions, i no pas Cort.

La segona és més subjectiva, però bastant reveladora: el salari de cada dinamitzador era d'uns 835 euros, és a dir, ni tan sols mileurista. No quadra gaire amb la idea de lucre amb el català que ven el PP.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan A., fa mes de 9 anys


Si saben que hi ha corrupció, que ho denunciïen. "Ara bé, ha de ser amb els canals que pertoquen, en lloc d'intentar fer-ne un xou mediàtic". Mota raó té la Sra.Paula Fluxà.

Valoració:7menosmas
Per vergonya, fa mes de 9 anys

el negoci nacionalista

Valoració:-14menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

però a que esperam per anar d'una punyetera vegada als organismes internacionals com per exemple "Amnistia Internacional", etc..., per a denunciar tota aquesta fastigosa persecució de la nostra llengua????. No serveixen per res les manifestacions a dins ca nostra, que no ho veis??, em d'anar a denunciar a aministia internaciona, perquè noltros no tenim a darrera un Estat que ens ampari, aleshores es Europa la que ens ha d'amparar, i vigilar que no es violin els nostres drets com a poble, per molt que siguem tant benetis d'haver votat al pp, cap partit politic, ni cap entitat ni organització, té potestat per fer cap classe de genocidi lingüistic i cultural, en aquest cas encobert amb justificacions de "mal pagador" (al.legant crisi econòmica, inventat-se corrupcions falsses, etc...), però el resultat es el mateix.

Valoració:12menosmas
Per Xesc, fa mes de 9 anys

David, estar empegueïts i ser del PP és contradictori i incompatible. És com voler associar a Hitler amb els drets humans, democràcia amb Pinichet o porcella rostida amb light.

Valoració:8menosmas
Per Manel, fa mes de 9 anys

Teniu el meu suport, PSM! Ara més que mai!

Valoració:8menosmas
Per David (en català), fa mes de 9 anys

Torna-m'hi, torna-hi. Sempre el mateix. Ara només faltava que els del PP associïn la dinamització de la nostra llengua amb casos de corrupció. Què vos pensau, que tots són com vosaltres?! La defensa de la llengua està més a prop del sentiment que del lucre. Atacar el català d'aquesta manera és un acte tan baix com atacar qualsevol acte de defensa dels drets humans. Sempre rep el més feble. Hauríeu d'estar empegueïts, polítics del PP!

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris