muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

'Tenim por, perquè ens han amenaçat de mort pel mòbil'

La mare cangur de Marga sospita del pare biològic. En paral·lel, el Consell ja tramità la denúncia perquè la família entregui la nina

127742

Sílvia, la mare d'acollida, amb la petita Marga dijous a l'IMAS.

L.M.

Sílvia i Manolo, els pares d'acollida de Marga, que té quatre anys i que dijous havia de ser entregada a la tutela del Consell, reberen pel mòbil, l'horabaixa del mateix dia, dues amenaces de mort que podrien procedir del pare biològic, segons denuncià ahir la mare cangur. El missatge que rebé Sílvia, suposadament enviat pel progenitor, diu: "You are shit people and y personally am going to come and get you all! You have no idea what y am going to do with you all. (Sou gent de merda i, personalment, us aniré a cercar a tots. No teniu ni idea del que puc fer amb tots vosaltres)." .

Els fets són investigats per la Policia, després que els pares d'acollida, que al final s'endugueren la nina a ca seva, denunciassin ahir les amenaces. "Tenim por. No sabem ni com ha aconseguit el nostre mòbil ni com ha sabut on vivim", manifestà Sílvia.
El pare, que és anglès, es troba a Palma. Amb data d'ahir, aquest diari s'hi posà en contacte mitjançant el número de telèfon des d'on s'enviaren els missatges a Sílvia. L'individu afirmà que "em dic John i fa dos anys que estic immers en el procés de la custòdia". En demanar-li per les possibles amenaces, no en volgué parlar.

El misser de la família adoptiva de Marga assegurà que aquests missatges proven el caràcter "violent" del pare i donen més punts a Sílvia i a Manolo perquè es quedin la nina durant el procés d'adaptació amb el pare real. "Som conscients que duim a terme un programa d'acollida i que la menor se n'ha d'anar, però primer volem saber bé qui és aquesta persona. Volem el benestar de Marga", declarà Sílvia.

Per la seva banda, el Consell justifica que aquesta parella mallorquina n'acceptàs l'acolliment dins el programa Família Cangur l'any 2007. Això implica una acollida temporal i la renúncia a l'adopció de la menor. En aquell moment, Marga només tenia mare reconeguda. El 2009, i vista l'evolució de la mare biològica, l'IMAS determina que no està capacitada per recuperar la nina i decideix començar un procés d'adopció. Segons el Consell, fou llavors quan aquesta dona comunicà l'existència del pare biològic, que en reclamà la tutela; s'inicià un procés judicial per determinar si aquest home n'és realment el pare i l'IMAS prorrogà l'estada amb la família cangur. Aquest procés va concloure amb una sentència que reconeix la seva paternitat i l'IMAS va iniciar el procediment per valorar si el pare és apte per obtenir-ne la custòdia, amb resultat positiu.

Segons el Consell, la via per a l'adaptació de la menor comença amb un règim de visites, però el 23 de juny, la família cangur no el compleix i es nega a col·laborar-hi. Davant aquesta situació, l'IMAS ordena l'ingrés de la nina en un centre mentre continuï el procés esmentat, que ha de finalitzar amb l'entrega de la nina al pare biològic. Dijous, la família cangur havia de lliurar la nina, però no ho va fer. Ara, el Consell inicia els tràmits per donar a conèixer els fets davant els jutjats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris