cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Cataliners culpen el PSIB de no haver blindat l'edifici d'avinguda Argentina

Li retreuen que no hagués aprovat la protecció de la casa, ara en risc de ser tomada, quan encara manaven a Cort

El president de l'Associació de Veïns de Santa Catalina, Felip Puig, atacà ahir amb duresa l'anterior equip de govern d'esquerres. "El PSIB ha fugit a l'oposició sense haver protegit l'edifici de l'avinguda de l'Argentina". A més, afegí: "Això és deplorable". Alguns veïns de Santa Catalina, de fet, ahir anaren a la sala de plens de Cort per fer notar l'oposició a l'enderrocament d'aquest singular edifici, de principi de segle XX. Felip Puig, fins i tot, arribà a expressar-se així: "Estam decidits a lliurar la mare de totes les batalles". Conclogué la seva intervenció en el ple municipal manifestant que "Santa Catalina és orgull de casta i és la capital del món".

La passió en la defensa d'aquest immoble la recollí Àngels Fermoselle, portaveu d'ARCA, qui lamentà el risc que "es destrueixin les cantonades arrodonides d'aquest edifici, tan característiques de Santa Catalina, per posar-hi un xamfrà despersonalitzat". Demanà a l'àrea d'Urbanisme que protegeixi la casa. Tanmateix, ahir era dia de retrets. Així. Jesús Valls, regidor d'Urbansime, també en tenia un de guardat per a ARCA: "Ara ens demanau que aturem el projecte, si vosaltres no vàreu dir res fins que les obres de demolició ja havien començat! Per què no demanàreu abans la catalogació de l'edifici?".

El regidor Valls, així mateix, criticà que rebé des del PSIB i el PSM. "Coneixeu la legalitat vigent? Sabeu quants de doblers ens hauria costat canviar la normativa?", interpel·là als regidors de l'oposició. Això no obstant, encara tenia una bala més a la recambra. I és que Vall stragué l'acta de la reunió de Gerència d'Urbanisme, amb data de juliol de 2010, en què s'aprovava el permís de demolició per unanimitat. Valls es defensava, de fet, d'uns atacs que ja havia previst amb anterioritat. Anuncià la màxima que regirà en la seva filosofia sobre el patrimoni: "Ha de prevaler el concepte de seguretat jurídica", tot i que l'esquerra frisà per contestar-li que "la seguretat jurídica d'una persona privada no pot estar per damunt de l'interès patrimonial públic".
La demolició estarà aturada fins a mitjan agost.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xiriboi, fa mes de 9 anys

Idò haver votat esquerres, Palma te el batle que ha volgut la majoria, atacar ara els anteriors deixa entreveure submissio als actuals, o no vos moureu perque vos sentin?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris