cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El PP no obté consens però dóna ja per fet els cotxes a Blanquerna

Veïns i oposició pressionaren Isern a no reobrir la circulació per l'eix cívic. També demanaren que no fos presoner de determinats compromisos electorals

127744

Un grup d'indignats desplegaren ahir al ple una pancarta a favor de Blanquerna.

P.Bota

La polèmica de Blanquerna acaparà ahir part del protagonisme del debat plenari a Cort. El públic assistí a la sala amb pancartes a favor d'un eix cívic sense cotxes, sense fum i només per a vianants amb la idea de pressionar el govern del PP perquè no desfaci l'eix cívic per tornar a instaurar-hi la circulació. Davant d'això, l'equip de Mateu Isern assegurà que la voluntat del PP és cercar el consens, però acte seguit manifestà en boca del regidor d'urbanisme, Gabriel Vallejo, que "Blanquerna no és per a vianants" i comparà aquest eix cívic amb el d'Enrique Granados de Barcelona, un carrer que combina vianants amb trànsit lent.

A pesar que el consens social sobre l'eix cívic està dividit -i ahir a la Sala això quedà demostrat per les intervencions de les distintes associacions-, els populars advocaren per arribar a un acord entre tots, però donant per fet que els vehicles entrarien de nou dins aquest tram. Abans, però, Vallejo qüestionà el consens que va fer servir l'anterior govern del Pacte a l'hora de rompre el primer acord sobre el traçat de l'eix Blanquerna amb un carril de circulació lent.

El debat s'encetà arran de les preguntes orals presentades per l'oposició que demanà al PP que recapacitàs i que no actuàs en funció de compromisos electorals. La portaveu del PSOE, Aina Calvo, en els passadissos de Cort, recordà que el seu Govern no vulnerà el consens: "El consens el romperen les signatures de 4.000 persones a favor d'un eix sense cotxes". Afegí: "Us deman que espereu". "Sigau valents, vostès durant anys predicaven el consens i ara que no n'hi ha no ho poden fer", assenyalà el regidor socialista, José Hila.

En la mateixa línia, el portaveu del PSM-IV-ExM, Antoni Verger, advertí el PP que Blanquerna "ja és un èxit social indiscutible. El consens ja s'ha aconseguit amb la prohibició de cotxes". Verger aconsellà els conservadors: "No perdin el temps en reunions i retrocessos passats de moda, rectifiquin i no quedin presoners de determinats compromisos". Els veïns de Santa Pagesa intervingueren per exigir al Govern un carrer sense cotxes i humanitzat, mentre que el portaveu de Bons Aires-Arxiduc reclamà a Isern que complís la promesa electoral. Tot això passava mentre una gran pancarta posada per un grup d'indignats reivindicava l'actual eix cívic: "Blanquerna, per a vianants", deia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris