algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Julio Martínez assegura que l'endeutament de Cort és pitjor de l'esperat

El tinent de batle d'Economia, Hisenda i Innovació no ha volgut donar xifres exactes per "prudència"

126354

Julio Martínez durant la sessió plenària de l'Ajuntament de Palma.

Ferran Aguiló - P. Bota.

El tinent de batle d'Economia, Hisenda i Innovació, Julio Martínez, ha dit avui respecte a la situació financera de l'Ajuntament que esperava "un forat i s'ha trobat amb un abisme", encara que no ha volgut donar xifres exactes per "prudència". La situació és "molt, molt pitjor" del qual pensàvem, ha assenyalat Martínez en una aturada del ple de l'Ajuntament, però sí "coeficient d'endeutament", un "indicador per saber si Madrid autoritza a l'Ajuntament per demanar finançament als bancs", que ha passat en quatre anys del 38% al 75%, "el màxim legal permès".

El portaveu del PP ha demanat al PSIB-PSOE "que no faci preguntes ni facin rodes de premsa que són una provocació, en les quals diuen que la situació financera és molt bona quan no és així". L'exbatlessa de Palma Aina Calvo va acusar la setmana passada en roda de premsa a Martínez de mentir en assegurar que el deute de l'Ajuntament supera els 400 milions d'euros, com va titular el diari "Ultima hora" el 22 de juny, i va xifrar en 188,3 milions l'endeutament a llarg termini que va deixar el seu govern al consistori.

Aquest tema també ha estat un altre dels punts tractats en el ple del Consistori, en el que l'anterior tinent de batle d'Hisenda, Andreu Alcover, ha recomanat a Martínez que abans de facilitar xifres cal explicar-les en relació amb el deute, i ha recordat que el dèficit de 2011 és de 12,5 milions d'euros. Martínez ha insistit que ara no dóna números exactes per prudència perquè ells (regidors del PP) no tenen "pensat ser quatre anys plorant". "Ara tenim la responsabilitat de reduir el dèficit i fer front a aquest deute i intentar que aquests diners arribin als proveïdors que torni a circular i crear ocupació", ha conclòs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Se ha de passar de un presupost de 425 milions de euros (2010) a un presupost
de 140 milions de euros, paregut el presupost de l'any 1996, els ingressos podrien esser
de 270 milions de euros, els 130 milions de euros de sobra podrien dedicar-se a pagar els
deutes.
No veig la causa que l'any 2010 se hagi gastat tres vegades més que a l'any 1996,
si pràcticament encara estam pitjor amb tres vegades més que per l'any 1996.

Valoració:1menosmas
Per Afar, fa mes de 9 anys

I quina feina feien a l'oposició a la darrera legislatura? Si haguessin fet el que havien de fer, que era controlar l'equip de govern i les despeses, ja no els vendria de nou. El que passa és que són uns comediants i uns intoxicadors.

Valoració:16menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 9 anys

No vol donar xifres exactes per prudencia.Perque tot el que diven son mentides.Es una vergonya que els que ens varen buidar la caixa i s'embutxacaren els doblers ara venguin amb aquestes.

Valoració:18menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


Típic dels mallorquins espanyolitzats, que escriuen sempre en espanyol però, per mostrar que "son mallorquines", acaben els missatges amb una frase en la nostra llengua. Així es pensen "haver complit".

Eh, Amparo?

Valoració:17menosmas
Per Amparo, fa mes de 9 anys

Y lo que vendra..tarde o temprano..siempre han sido unos pesimos gestores los socialistas..y menos sus socios estos no gestionan nada..solo su OCB y su gran mentira de la lengua.. que ni muchisimo menos esta en peligro..en casa todos xerram es mallorquí

Valoració:-13menosmas
Per maki, fa mes de 9 anys

Ja començen les excusses de mal pagador...

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris