algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Interrompen durant mitja hora el servei de Metro entre l'Estació Intermodal i Jacint Verdaguer

53080

La pluja causà conseqüències més greus per al servei en les tempestes de 2007.

JOAN TORRES / TERESA AYUGA / M.A

La forta tempesta que ha sofert Palma aquest migdia ha provocat una entrada d'aigua en una reixa de ventilació del Metro a Jacint Verdaguer, i això ha provocat la interrupció d'aquest servei entre les 13.30 i les 14.00 hores entre l'Estació Intermodal i la parada de Jacint Verdaguer i entre aquesta i l'estació de Son Costa-Son Forteza.

Així ho ha informat el director general de Mobilitat en funcions, Antoni Verger, qui ha explicat que en cap moment no s'ha hagut d'aturar el funcionament del Metro, sinó que únicament per "precaució" s'ha optat per impedir que aquest mitjà de transport travessàs les dues esmentades parades. Així i tot, l'estació de Jacint Verdaguer ha estat tancada fins prop de les 15 hores, moment en el qual ha tornat a ser oberta.

En aquesta línia, ha explicat que els combois només van sortir i van arribar durant aquesta mitja hora a la tercera estació des de Palma, Son Costa-Son Forteza, des d'on partien amb total normalitat cap a l'UIB.

D'aquesta manera, ha assenyalat que s'han paralitzat dos combois d'anada des de l'Estació Intermodal de Palma i dos de tornada des de l'estació Son Costa-Son Forteza, a causa de l'entrada d'aigua a l'estació de Jacint Verdaguer a través d'una reixa situada a peu d'asfalt.

Verger ha detallat que hi ha hagut un moment en què els imbornals de Jacint Verdaguer "no donaven l'abast per la intensitat de la pluja", la qual cosa ha provocat que es precipitàs aigua per l'única reixa de ventilació a les vies del metro.

En aquesta línia, el director general de Mobilitat ha apuntat que per garantir la "màxima seguretat", s'ha optat per impedir que el servei travessàs l'estació de Jacint Verdaguer, ja que l'aigua podia fer contacte amb la catenària, mentre aquest mitjà de transport elèctric estava circulant.

No obstant això, ha recalcat que el Metro ha funcionat "perfectament" entre l'UIB i l'estació Son Costa-Son Forteza, raó per la qual s'ha ofert als viatgers la possibilitat que arribassin amb tren a l'esmentada estació i d'allà enllaçar amb el Metro.

Així, ha recordat que en no ser elèctric, el tren, que comparteix corredor i estacions, podia funcionar amb normalitat, malgrat la pluja i, per tant, no hi havia "cap risc" per als passatgers.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

El litre segueix el seu curs. Vergonyós tot el que s'ha fet amb els doblers públics. Esperem que els nostres "pròcers" no ens vulguin fer una central nuclear a Mallorca, però amb aquests subjectes que dominen la política institucional tot és possible.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris