algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Les ambulàncies inicien una vaga indefinida

Els conductors reduïran la seva jornada de treball de 12 a 8 hores diàries. La patronal i els sindicats no han aconseguit desbloquejar les negociacions del conveni col·lectiu

126042

Treballadors del servei d'ambulàncies han recolzat la mesura avui a les cotxeres.

Ferran Aguiló - J.M.

Les infructuoses negociacions entre la patronal i els sindicats per acordar un nou conveni col·lectiu han provocat que els conductors d'ambulàncies de les Balears mantinguin la seva intenció d'iniciar una vaga indefinida a partir d'aquest dilluns, les aturades de la qual consistiran a reduir la seva jornada de treball de 12 a 8 hores diàries. El secretari d'Acció Sindical de la Federació de Transports, Javier Marín, ha explicat que UGT ha acudit al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB) amb l'esperança que un canvi d'actitud per part dels empresaris del sector permetés el desbloqueig del conflicte, en embargament l'acord no ha estat possible. "La seva actitud continua sent irresponsable, les patronals del transport sanitari ens van presentar una bateria de propostes que comporten més retalls econòmics, socials i organitzatius", ha assegurat Marín, que ha afegit que davant d'aquesta actitud de les patronals "és impossible l'acord".

Marín ha remarcat que la convocatòria de vaga no pretén aconseguir un increment salarial "més enllà de mantenir el poder adquisitiu dels treballadors i les seves condicions laborals actuals". El sindicat ha assenyalat que les propostes dels empresaris del sector de les ambulàncies comporten la incorporació d'una clàusula que pretén traslladar als sous dels treballadors els retalls pressupostaris i les penalitzacions que imposaria l'Administració a les empreses per l'incompliment del plec de condicions de la concessió. Així mateix, assegura que inclouen mesures per facilitar l'acomiadament de treballadors i l'eliminació de diversos conceptes retributius com el de dietes, diferents plus, una paga extra, un dia de vacances o el de nocturnitat, mentre modificacions de permisos retribuïts, baixes o categories, entre altres.

També pretenen congelar els plus d'antiguitat i, a partir de 2012, cobrar un 1% més cada cinc anys. UGT ha assenyalat que també es proposen facilitats per poder acollir-se al despengi del conveni col·lectiu i no procedir a la seva aplicació. A més, la patronal vol incorporar la jornada partida de dues hores al sector i l'ampliació d'hores sobre les jornades de treball diàries.

Serveis mínims "abusius"

D'altra banda, la Federació de Transport d'UGT considera "desproporcionats i abusius" els serveis mínims imposats per la Conselleria de Sanitat, que marquen que aquest dilluns s'ha de respectar el 49,76% del transport programat i el cent per cent de l'urgent. El sindicat creu que aquests serveis mínims "coarten el dret a la vaga dels treballadors, obligant-los a realitzar hores extres per sobre de la seva jornada ordinària de treball de vuit hores".

Per això, han assenyalat que aquest dilluns estudiaran "la interposició del recurs corresponent per a la paralització cautelar de la resolució" a fi que "els treballadors puguin exercir el seu dret a secundar una vaga i no haver de realitzar hores extres per una resolució administrativa", ha subratllat el secretari d'Acció Sindical de la Federació de Transport. El sindicat ha detallat que els serveis mínims per al dilluns 30 de maig i el dimecres 1 de juny estipulen que s'ha de realitzar el cent per cent del transport urgent i el 49,76% del programat (excloent les rehabilitacions). D'altra banda, demà dimarts 31 i a partir del 2 de juny s'han de garantir el cent per cent dels serveis programats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris