muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Cristòfol Pizá s'enfronta a una petició de cinc anys de presó per apropiació

Se l'investiga per fer-se amb 700.000 euros de la Policlínica Miramar. L'acusació particular li reclama també una indemnització

L'acusació particular en el procés que investiga si l'expropietari de la Policlínica Miramar, Cristòfol Pizá, es va apropiar -amb el seu soci Miquel Dalmau, ja mort- d'almenys 708.000 euros dels ingressos del centre, sol·licita per a l'acusat cinc anys de presó per un delicte d'apropiació indeguda i reclama així mateix una indemnització d'1,4 milions d'euros per al denunciant dels fets, el doctor Pau Ramis. En l'escrit de qualificació presentat davant del Jutjat d'Instrucció número 6, al qual ha tingut accés Europa Press, l'acusació particular, exercida pel lletrat Fernando Mateas en representació de Ramis, postula que tant Pizá com Dalmau es van posar de comú acord per apropiar-se d'aquests fons, procedents dels ingressos metges deixats pel departament de medicina interna que dirigia Ramis.

Unes partides que, tal com recorda l'escrit, eren gestionades per l'Associació Mèdica Balear (Ameba), de la qual depèn la Policlínica Miramar i de la qual Pizá i Dalmau eren president i conseller, respectivament. Una vegada cobrades, prossegueix, havien de ser ingressades en els comptes del servei de medicina interna encara que, en lloc d'això, van anar a parar al patrimoni d'Ameba seguint "expresses instruccions" dels dos imputats. L'acusació sosté que, com a conseqüència de "certes divergències" sorgides en la gestió de la Policlínica, ambdós van decidir des de setembre de 2005 no ingressar en els comptes les quantitats rebudes, sobre una facturació total de 1.480.400 euros, tenint "contrastats i així reconegut si més no una apropiació de 708.009 euros". Segons assevera l'escrit, aquest comportament "va posar en serioses dificultats no solament la continuïtat del servei" sinó també "la subsistència de moltes famílies que depenen econòmicament del mateix", havent d'acudir a finançament extern i subscrivint diferents pòlisses de crèdit "a fi de poder continuar atenent les nòmines i despeses generades per la prestació del servei".

Uns altres tres anys de carcel per alçament de béns

Es pot recordar que, en el marc d'una altra causa, l'acusació particular exercida per l'actual màxim accionista de la Policlínica, Francesc Miralles, sol·licita tres anys de presó per a Pizá per un presumpte delicte d'alçament de béns en el qual hauria incorregut en 2010 en desfer-se de dos immobles de la seva propietat presumptivament per frustrar el pagament d'un milió d'euros que devia a Miralles.

En aquest cas, que va estar a les mans del Jutjat d'Instrucció número 12, Pizá s'escuda que va vendre ambdues propietats perquè li urgia saldar deutes amb la Banca March, i nega d'aquesta manera haver ocultat els seus béns amb l'ànim d'eludir els pagaments Miralles. Després que aquest interposàs una demanda per aquests fets, l'acusat va procedir a vendre un immoble de Logronyo per 121.260 euros a la seva dona, a Antònia Morro, i a un altre de Calvià per 87.545 a la seva sogra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris