cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Els concentrats a Palma diuen ara que sols havien aprovat que es farà un text de mínims

Emplacen a l'assemblea que se celebrarà avui a les 20.00 hores per seguir debatint sobre els punts que condensaran a un futur manifest

125932

La concentració continua debatent propostes després de les eleccions.

Ferran Aguiló - S. Amengual.

Els 'indignats' acampats a la Plaça Espanya de Palma han desmentit que a l'assemblea de la passada nit s'aprovàs un manifest amb quatre punts clau i han explicat que de moment, només s'ha acordat per una àmplia majoria redactar un manifest que reculli un consens de 'mínims'.

Així, en l'assemblea que se celebrarà avui a les 20.00 hores, els portaveus informaran els assistents que hi ha hagut un error a la pàgina web de l'acampada, www.acampadapalma.wordpress.com, en la qual s'ha publicat que el manifest de 'mínims' ha "d'englobar com a mínim quatre idees clau: la reforma de la Llei Electoral; Llei de Transparència i Accés a la Informació Pública; Referèndum sobre el rescat a la banca i reforma de la Llei de finançament de partits i de la Llei de la Funció Pública".

Així ho informa un portaveu de l'acampada, que ha recalcat que en cap moment no s'ha votat la inclusió d'aquests quatre punts en el manifest, ja que encara s'han de debatre les propostes que formaran part del text, de cara a que siguin votades en una futura assemblea. Concretament, després d'un intens debat, en l'assemblea d'aquest dilluns es va votar únicament si es volia un manifest de línies generals; una bateria de propostes o un conveni de mínims, de manera que les dues primeres amb prou feines van aconseguir el suport d'uns quants assistents a l'assemblea, mentre que a la tercera li va donar suport una gran majoria.

Tanmateix, l'esmentat portaveu ha insistit que el contingut del text de mínims "encara no està definit", ja que s'ha de respectar el treball de la Comissió de Continguts i "donar temps per reflexionar el que volem". Per tant, ha asseverat que és fals que ja s'hagi acordat incloure quatre idees clau en el manifest, tal com publicava per error la pàgina web de l'acampada. D'altra banda, ha esperat que la resta d'acampades d'altres ciutats d'Espanya també apostin per aprovar un text de mínims.

Els suposats quatre punts

Els quatre punts que publicava per error la pàgina web consistien, en primer lloc, en la reforma de la Llei Electoral perquè "cada vot de cada ciutadà compti igual, sense importar on visqui i a qui voti i amb un sistema de llistes obertes per al Congrés dels Diputats". En segon lloc, contemplava la Llei de Transparència i Accés a la Informació Pública per obligar l'administració a fer públics tots els seus documents, i que es permeti a qualsevol ciutadà accedir als contractes, les adjudicacions, les dades i els comptes de qualsevol institució pública.

En tercer lloc, es demanava un referèndum sobre el rescat a la banca, de manera que els ciutadans puguin votar si volen o no volen que els diners dels seus impostos es destinin a rescatar les entitats financeres insolvents. En quart i últim lloc, reclamava una reforma de la llei de finançament de partits i de la llei de la funció pública, a fi de "canviar els sistemes de control d'aquestes organitzacions fent completament transparents els ingressos i les despeses dels partits i permetent la seva fiscalització a través d'organismes completament independents de la seva estructura".

Així, aquestes reformes també persegueixen que "els polítics que accedeixin a la funció pública presentin anualment una declaració d'ingressos i patrimoni i que sigui incompatible cobrar diversos sous públics, incloent-se en aquesta definició de sou públic els sous que paguen els propis partits als seus dirigents."

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Rafa, fa mes de 9 anys

"paisos catalans"???
¿Pero dónde te has metido los últimos día, jordi?
Me parece que como no te vayas al "país català", lo tienes crudo...

Valoració:-13menosmas
Per jordi, fa mes de 9 anys

Personalment crec que el primer que s'hauria d'aconseguir és la independència dels països catalans i després nosaltres ja decidiriem quin sistema democràtic volem. Amb un règim fiscal propi tal vegada a aquest país no hagués patit la crisi econòmica. Ull: he posat"tal vegada" perquè mai ho sabrem però si la riquessa que enviam a l'Estat hagués quedat aquí... A, i tampoc parl de ser insolidari, parl de poder elegir a on enviam als nostres diners. Finalment, la meva preguna és: TÉ LLOC EL MOVIMENT INDEPENDENTISTA DINS ELS INDIGNATS??? I L'ALTRE: ÉS VERITAT QUE A MADRID HI HA INTEGRANTS DE FALANGE QUE HI FORMEN PART??

Valoració:16menosmas
Per debatut, fa mes de 9 anys

Debatent, no "debatint".

Valoració:0menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

Més lluny, heu d'anar més lluny
dels arbres caiguts que ara us empresonen,
i quan els haureu guanyat
tingueu ben present no aturar-vos.
Més lluny, sempre aneu més lluny,
més lluny de l'avui que ara us encadena.
I quan sereu deslliurats
torneu a començar els nous passos.
Més lluny, sempre molt més lluny,
més lluny del demà que ara ja s'acosta.
I quan creieu que arribeu, sapigueu trobar noves sendes

Valoració:-1menosmas
Per Cati, fa mes de 9 anys

Les propostes de Palma arriben a tot l'Estat, IMPRESIONANT http://www.escolar.net/MT/archives/2011/05/cuatro-propuestas-para-una-democracia-mejor.html

Molt bé cavallers!

Valoració:0menosmas
Per Joan Mesqui, fa mes de 9 anys

Otro que tal baila... como siempre mirando el dedo... Y van....

Aparte que yo he escuchado a muchos hablar en catalán, la acampada de palma ha conseguido algo único que se esta propagando y es llegar a 4 o 5 puntos básicos que todo el mundo independientem de su ideologia o su cultura etnia volkstum .

1.Reforma de la ley electoral
2.Ley de transparencia y acceso a la informaicon publica
3.Referedum sobre el rescata a los bancos/cajas
4.Reforma de la ley de la financiacion de los partidos y la funcion publica

En la web estan en catalan, por si alguien los ve negfativos solo por el hecho de estar en castellano. Estos 4 puntos osn mas importante que lo que han hecho muchos partidos en 30 años de democracia o "democracia..

Valoració:-4menosmas
Per Xesca, fa mes de 9 anys

LLISTES OBERTES JA.

Valoració:-1menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 9 anys

La revolució dels perro-flautas ens ha abocat a quatre anys de PP. Lo vostro durarà alguns dies lo del PP 4 anys. Per cert amb la bateria de demandes que feis no podrieu prohibir les rastes? qüestió d'estètica i higiene jje.

Valoració:-1menosmas
Per joan mesqui, fa mes de 9 anys

Adeu siau han hablado en castellano? ahora si que estamos jodidos... Yo soy catalanoparlante como muchos sabeis y he visto de todo, justo como de momento es la sociedad. Veis el dedo y no la Luna. Poned carteles en catalan se agradecera! lo que pasa es que muchos quereis poner carteles tan "eficientes" como "quehaydelomio" es decir "visca catlunya o els ppcc".

Valoració:0menosmas
Per Mallorqui, fa mes de 9 anys

Jo tambe vull canvis!, primer que m'ha demanin si vull tenir o no monarquia, segon llistes obertes i tercer segona volt electoral.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris