algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

4.431 famílies de la Platja de Palma rebran ajudes per poder rehabilitar habitatges

El Consell de Govern aprovà ahir declarar la Platja de Palma com a "Àrea de Rehabilitació Integral" (ARI). La proposta del conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, s'iniciarà per dues zones: una d'ubicada al terme municipal de Palma i una altra a Llucmajor, atesa la progressiva degradació arquitectònica i urbanística en què es troben aquests àmbits.

En concret, la zona de Palma-Arenal que es beneficiarà d'aquesta aprovació és la que comprèn les Meravelles, la Ribera i Can Pastilla-les Fontanelles. Són susceptibles de rehabilitació 5.641 habitatges. Ara bé, en el període 2011 s'actuarà en 257 perquè, una vegada que una zona es declara ARI, s'estableixen fases per dur-hi a terme les tasques previstes.

En l'àmbit delimitat s'executaran feines de recuperació d'elements estructurals dels edificis, d'accessibilitat, d'adequació d'elements comuns i d'habitabilitat de les cases. Pel que fa a l'Arenal de Llucmajor, podrien ser-ne remodelats 2.898 habitatges (tot i que per al 2011 la previsió és d'actuar en només 327). Amb la declaració de zona ARI, els edificis i habitatges ubicats en l'àmbit delimitat i que voluntàriament vulguin rehabilitar les seves propietats poden gaudir d'ajudes i subvencions, mentre que de la renovació urbana se'n fan càrrec les administracions.

Auixí mateix, el 67% dels ajuts, prop de 3.000, seran destinats a la rehabilitació d'habitatges, mentre que el 20% seran per al lloguer. Per part seva, els ajuts per al lloguer beneficiaran 902 famílies, amb l'ajuda estatal a 350 llars de les Balears per al pagament del lloguer i mitjançant la construcció de 552 habitatges protegits en règim d'arrendament, entre les quals destaca la promoció de 57 allotjaments per a col·lectius especialment vulnerables a Palma.

D'altra banda, es mantindrà l'ajuda de 210 euros mensuals per al pagament del lloguer destinada als joves, renda bàsica d'emancipació, que a les Balears ja han percebut 7.519 joves, segons l'últim balanç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris