algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Els treballadors de les ambulàncies mantenen la vaga per a demà

A banda, els sindicats UGT i Comissions Obreres han registrat una mobilització indefinida a partir del 30 de maig

Els treballadors de les ambulàncies de les Balears, un servei externalitzat pel Govern, mantenen la vaga prevista per a demà i convoquen un atur indefinit a partir del 30 de maig després de les "infructuoses negociacions" sobre el nou conveni col·lectiu. Les vagues dels dies 25 de maig i 1 i 8 de juny queden desconvocades i la convocatòria de la vaga indefinida a partir del dia 30 ha estat registrada aquest matí en la Direcció General de Treball per UGT i CCOO. Les aturades consistiran a realitzar exclusivament la jornada diària de vuit hores de treball efectiu; es deixen, per tant, en descobert quatre hores per treballador ja que els torns són de 12 hores, segons ha informat UGT en un comunicat.

El secretari d'Acció Sindical de la Federació de Transports d'UGT, Javier Marín, ha indicat que s'han vist obligats a "intensificar" les protestes a causa de l'actitud "immobilista" de les patronals a l'hora de negociar el nou conveni col·lectiu del sector. Els treballadors de les ambulàncies de les Balears han reivindicat un augment de sou que serveixi per "mantenir el poder adquisitiu de l'els treballadors" i altres millores salarials.

"Volem impedir que les empreses adjudicatàries del transport sanitari ens imposin una clàusula que comporta traslladar als sous dels treballadors els retalls pressupostaris i les penalitzacions que imposaria l'Administració per l'incompliment del plec de condicions de la concessió", ha explicat Marín. UGT considera que l'arrel del problema està en el fet de què l'empreses presenten "ofertes temeràries" per aconseguir la gestió del servei, sabent per endavant que no podran complir el contracte amb l'administració i seran sancionades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris