algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Calvo impulsarà l'ocupació encarregant contractes menors a joves professionals

La socialista no creu adient la mesura del PP d'enderrocar Corea

La batlessa de Palma i candidata socialista a la reelecció, Aina Calvo, ha promès que durant la pròxima legislatura arribarà a acords amb col·legis professionals de Balears, com al d'arquitectes o enginyers, a fi d'encarregar a joves professionals col·legiats el treball a desenvolupar als contractes menors que faci del consistori (18.000 euros). Amb això, Calvo pretén impulsar l'ocupació juvenil a Palma.

Durant una entrevista concedida a Europa Press, Calvo ha fet pública aquesta promesa i, a més, ha incidit que existeixen molts projectes generats pel consistori que es podrien encarregar a aquests professionals, la qual cosa, a més, seria una "oportunitat" per a aquestes persones. Aquest compromís de la candidata és "molt interessant" per a, per exemple, el col·lectiu d'arquitectes, enginyers i aparelladors.

No obstant això, ha posat èmfasi que els treballadors que s'encarregassin de realitzar aquests projectes, que funcionaria mitjançant un "torn de joves professionals", no tenen per què estar únicament relacionat amb el sector de la construcció. Segons ha explicat, els treballs podrien ser d'altres àmbits com la climàtica, la informàtica o la millora de la qualitat i la gestió.

En aquest sentit, ha apuntat que, seguint aquesta nova fórmula, es podrien elaborar diferents projectes com el d'un eix cívic, el canvi d'una zona, l'eliminació de barreres arquitectòniques, les inspeccions o algunes rehabilitacions. "Generam molta activitat" ha declarat Calvo, que, així mateix, ha considerat que l'Ajuntament s'ha de comprometre a dur a terme iniciatives d'aquestes característiques per afavorir l'ocupació.

Segons ha afirmat, el consistori ja ha tingut contactes amb alguns col·legis professionals i, de moment, aquesta iniciativa ha estat molt bén acollida. "Tenir un torn d'ofici de joves professionals ens vindrà molt bé" perquè Cort tindrà "la certesa que garantim la igualtat d'oportunitats".

Clàusules per als aturats

D'altra banda, la primer edil ha advocat per introduir clàusules socials en les contractacions realitzades per part de l'administració de manera que s'obligui a les empreses a contractar persones a l'atur, així com per consolidar la línia impulsada durant aquesta legislatura mitjançant la qual s'han "agilitat" les tramitacions administratives.

Una de les potencialitats de la ciutat és situar-se "al mercat turístic de curta durada". Segons ha remarcat, Palma gaudeix d'una "molt bona" connexió europea de vols i, a més, rep a molts creuers. Per això, considera que tant les instal·lacions públiques com les botigues de la capital han d'obrir durant els diumenges i dies festius.

També en relació amb el sector turístic, opina que Palma "necessita un sistema de gestió d'informació molt potent" com el que posseeix Londres. Segons ha indicat, Palma hauria de comptar amb una pàgina web similar a www.visitlondon.com, "aquest és el nostre model a seguir". "Des de qualsevol punt del món han de trobar-nos a la xarxa, i saber què poden fer, on, com i amb quin mitjancer professional, és allà on ens hem de col·locar".

Camp Redó

En relació amb la intenció del candidat del PP, Mateu Isern, de tomar els 586 habitatges de Camp Redó si governa durant la pròxima legislatura, Calvo ha manifestat que "si enderrocar vol dir arribar, arrasar, i que se'n vagin els que s'hi han estat durant tants anys, jo no ho compartesc".

No obstant això, ha cregut que "compartim el fons" que és que la zona ha de millorar al 100 per 100. En aquest sentit, ha indicat que el Consistori té un "recorregut molt valuós" en relació amb aquest tema i, per tant, "crec que és un punt en el qual hauríem de posar-nos d'acord".

"Tots volem que el Camp Redó sigui diferent, en això hi estam d'acord. Hem fet un treball molt exhaustiu que ha estat arribar a acords, que la gent dipositi la seva confiança en l'Ajuntament, donant-li el més personal que tenen, que és casa seva, i ens la donen perquè la reformem i els traslladem a altres llocs per mútues conformitats, o per acord de compra".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carrilòfil, fa mes de 9 anys

Joves professionals que aniran a fer feina amb bici i amortitzaran tots els carrils bici que s'han menjat les nostres voreres i els nostres carrers!

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris