algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

PC City traspassarà a Sonae vuit botigues amb 350 treballadors

L'operació implica la subrogació de la plantilla dels esmentats centres de treball, inclosa la botiga de Palma

125758

Els treballadors de l'establiment de PC City a Palma es beneficiaran de l'acord amb Sonae.

PERE BOTA

PC City Espanya ha signat aquest dilluns un acord amb el grup portuguès Sonae, propietari de la cadena d'electrònica de consum Worten, per traspassar vuit de les seves botigues a Espanya i les seves respectives plantilles, que sumen uns 350 treballadors, ha informat la companyia en un comunicat. Els establiments estan ubicats a la Comunitat de Madrid (3 botigues), Barcelona (2 botigues), Tenerife (1 botiga), Palma (1 botiga) i Pamplona (1 botiga).

El traspàs implica la subrogació de la plantilla dels esmentats centres de treball, uns 350 treballadors, amb les mateixes condicions i garanties laborals que les que tenen actualment, tant en salaris com en antiguitat. PC City va atribuir la «ràpida firma» d'aquest acord al seu interès per «posar la preservació de l'ocupació com a objectiu prioritari», després d'anunciar el cessament de la seva activitat a Espanya el passat 14 d'abril.

L'ero afectarà uns 870 treballadors

Amb aquesta finalitat, la cadena ha contractat una companyia que prestarà serveis en matèria d'assessoria i seguiment de recerca d'ocupació ('outplacement'), per a la resta de trebalaldors afectats per l'expedient de regulació de l'ocupació (ERO), que, després de l'acord amb Sonae, seran 873 treballadors. El traspàs de com a mínim set botigues era una de les condicions fixades en l'acord signat per la direcció de PC City Espanya i el comitè intercentres perquè tots els treballadors afectats per l'ERO percebessin una indemnització de 50 dies de salari per any treballat.

Redueixen l'estoc a sis milions d'euros

L'altra condició, la reducció de l'estoc de les botigues de 10 milions d'euros a quatre milions d'euros abans del 31 de maig mitjançant la venda dels productes, «evoluciona positivament». A data 9 de maig, l'estoc havia baixat fins a sis milions d'euros, han informat a Europa Press fonts de l'empresa. PC City té actualment 1.223 treballadors a Espanya, així com 34 botigues i una seu central a Madrid. Una vegada que es culmini el tancament, es presentarà un ERO que afectarà tota la plantilla, excepte els treballadors subrogats.

En cas de no complir-se les dues condicions pactades a l'acord, la indemnització rebuda pels treballadors se situaria entre 45 i 50 dies per any treballat en funció del nombre d'anys i el total de la indemnització resultant. La companyia ha assegurat que el cessament de la seva activitat no afectarà les garanties i obligacions que l'empresa té contretes amb els seus clients, ja que «l'empresa assegura el compliment de totes les prestacions previstes en els programes de servei».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris