algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Cort regularitzarà la promoció interna de l'Imfof per oposició

El regidor de Benestar Social ha anunciat els acords assolits amb el comitè d'empresa

L'Ajuntament de Palma regularitzarà la promoció interna en l'Institut Municipal de Formació, Ocupació i Foment (Imfof) que es faran mitjançant oposició per evitar qualsevol tipus de favoritisme i a més homologarà les condicions dels seus treballadors amb la resta d'empleats municipals. El president de l'Imfof i regidor de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, ha anunciat avui els acords assolits amb el comitè d'empresa de l'organisme, en el marc de l'elaboració d'un conveni col·lectiu per als seus treballadors per primera vegada en els 12 anys de funcionament de l'institut, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Grosske ha explicat que els acords solucionen un dèficit històric en relació amb els drets dels treballadors de l'Imfof, i compleixen la demanda de la ciutadania que tots els processos de l'administració siguin impulsats "des de l'equitat i la transparència". El regidor considera que seria desitjable que els acords presos avui per a l'Imfof estenguessin a la resta d'organismes autònoms i empreses públiques, de manera que s'acabàs amb els favoritismes en els processos de contractació de tot l'Ajuntament.

La coordinadora de promoció econòmica de l'Imfof, Aina Comas, ha detallat que s'ha assolit l'acord d'homologar les condicions de treball dels treballadors de l'Imfof a les de la resta d'empleats municipals, de manera que seu unifiquen els processos de selecció de personal, s'introdueixen proves objectives de selecció i es valoren els mèrits com a criteri fonamental. S'ha eliminat l'entrevista personal del procés de selecció, com demanaven els sindicats, ja que dóna peu a valoracions subjectives dels candidats.

També es regularitza la promoció interna que es regirà per una oposició, com ocorre en la resta de l'Ajuntament, i s'equipara la retribució dels treballadors de l'Imfof a la resta de plantilla. A més s'ha arribat al compromís d'impulsar el conveni col·lectiu dels treballadors d'aquest organisme i s'aprovarà un pla de prevenció de la persecució psicològica. En relació amb aquests acords, la delegada sindical de CCOO i membre del comitè d'empresa, Montse Muntaner, ha manifestat la seva satisfacció pels passos fets per solucionar una situació laboral "desordenada i dispersa", per millorar les condicions de treball i oferir majors garanties i seguretat jurídiques als treballadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris