algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

La Fepae presenta un contenciós administratiu pels renous dels dimarts

L'associació veïnal critica la "deixadesa i abandonament per part de l'Administració municipal"

La Federació Palmesana d'Associacions i Entitats Ciutadanes (Fepae) ha presentat un contenciós administratiu amb procediment especial i urgent contra l'Ajuntament de Palma per "violació de drets fonamentals" dels veïns i residents dels barris de la Gerreria, la Calatrava, Banc de l'Oli i voltants pels "elevats" nivells de soroll que s'assoleixen en aquestes zones, sobretot, durant la celebració de la Ruta dels Dimarts, coneguda també com a "Ruta Martiana". En un comunicat, la Fepae ha informat que aquest procediment es presenta davant de la "total inactivitat" del Consistori de Palma per fer complir la normativa municipal, concretament, les Ordenances relatives a protecció del Medi Ambient contra la contaminació per sorolls i vibracions; l'Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics i la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears.

Així, ha indicat que ha decidit interposar l'esmentat contenciós arran de l'elaboració de diferents informes sonomètrics de la Policia Local, que "confirmen els elevats nivells de sorolls i molèsties als veïns", així com per la situació de "deixadesa i abandonament en la qual es troben per part de l'Administració municipal en aquest assumpte". Amb aquest procediment, ha detallat que no solament es requereix a l'Ajuntament el compliment "estricte" de les normatives i ordenances, sinó que va acompanyat de la sol·licitud d'unes mesures cautelars de moratòria de llicències a la zona fins que "es comprovi verídicament que els nivells de soroll i molèsties s'acabin".

En aquest sentit, ha recalcat que la raó de ser del mateix és "intentar protegir els veïns de la sistemàtica vulneració dels seus drets fonamentals bàsics, tals com el dret a la integritat física i moral; a la intimitat personal i familiar i a la inviolabilitat del domicili". A més, la Fepae ha afegit que donat el "abandonament i desemparament" en el qual es troben els veïns i residents d'aquests barris per part del Consistori es fa "imprescindible assegurar la seva protecció davant d'aquesta situació, tal com reflecteix la Recomanació del Defensor del Ciutadà, alt comissionat del propi Ajuntament i pel volum de denúncies aportades al recurs".

D'altra banda, ha ressaltat que ha adoptat aquesta iniciativa, després que la Federació hagi optat per utilitzar totes les accions i instruments legals al seu abast, a fi de donar cobertura als veïns que decideixin particularment emprendre mesures legals per solucionar "la incidència que el soroll té sobre la integritat dels drets fonamentals". La Fepae ha recordat la "sensibilitat" del legislador davant d'aquest tipus de situacions, especialment des de la promulgació de la Llei del Soroll, de 2003, així com de la jurisprudència. Finalment, ha mostrat la seva "enorme preocupació per l'apatia i desídia mostrada pel Consistori de Palma a l'hora de vetllar pels drets dels ciutadans d'aquestes zones i pel fet que cada vegada que es condemna a un Ajuntament per aquesta falta d'interès per solucionar aquesta greu problemàtica, el pagam tots".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per amunt la ruta martiana!, fa mes de 10 anys

Em sembla tot una gran mentida i una gran exageració, jo visc a la plaça d'en Coll, se sent renou, poc i tot s'acaba d'hora. Jo crecque aquí hi ha interessos amagats. FEPAE, a qui reprsenta, i quins veïns es quiexen? Si molts també baixem els dimarts a fer una canya i un pintxo. Deuen ser els de l'associació de Veïns de Canamunt que són una banda de pseudo-pijos amb aires de senyorets...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris