algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Blindatge antibotellada per al tram central del Marítim

Cort impedirà la formació de grans concentracions de gent a l'àrea principal del passeig i ho penalitzarà amb multes que oscil·laran entre els 750 i els 1.500 €

L'Ajuntament de Palma impedirà, amb caràcter preventiu, la formació de concentracions entre les 22.00 i les 8.00 hores a la zona central del passeig marítim, a fi d'evitar el deteriorament de la tranquil·litat de l'entorn, que s'hi vegin situacions denigrants per als qui s'hi passegin i que es dificulti la utilització normal de l'espai públic, circumstàncies principalment degudes al fenomen del botellot. Així ho acordà ahir la junta de govern amb la declaració de l'avinguda de Gabriel Roca com a àrea d'especial intervenció. S'emparen, així, en l'article 11 de l'ordenança reguladora de la utilització cívica dels espais públics, aprovada pel ple del Consistori el febrer passat.
La mesura adoptada és avalada per un informe policial que asseverava que es cometia una infracció de conducta reiterada en aquesta zona -entre l'Auditòrium i l'aparcament de l'antic edifici Spantax.

"Sentit comú"

Tal com explicà en la roda de premsa la coordinadora general d'Educació, Igualtat i Drets Cívics, Elena Quintana, les multes que es podran imposar en el cas que la població es continuï concentrant en aquest indret oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros. Quintana assegurà que "no és prohibir per prohibir", sinó que "es farà servir el sentit comú" en l'aplicació de la normativa "sempre que es generin molèsties i perjudicis, tant si es tracta de 10 com de 40 persones".

És més, la regidora d'aquesta àrea, Cristina Ferrer, destacà que abans que la Policia Local hi intervingui de manera estricta per dispersar els grups, la zona es començarà a senyalitzar aquests dies. Així mateix, i durant tres setmanes, s'informarà els ciutadans de la nova mesura. En relació amb els extrems del passeig, serà la Policia Portuària qui hi aplicarà el propi reglament de funcionament. L'informe policial que ha donat peu a la consideració del tram central del Marítim com a situació d'especial intervenció revela que l'afluència mitjana que s'hi registra és de 700 a 800 individus i que s'hi arriben a observar puntes màximes de 1.200 persones. A més, l'any 2010 s'interposaren 129 denúncies a l'empara de l'ordenança municipal de neteja per "haver escopit, defecat o miccionat al carrer". Enguany, la xifra se situa de moment en 28.

Reducció del 50%

En qualsevol cas, Ferrer remarcà que amb l'aprovació de la normativa d'ús cívic, el nombre de ciutadans concentrats al passeig s'ha reduït un 50 per cent -de 600 a devers 250-, mentre que la presència de menors de 16 anys hi resulta imperceptible i la de 18 també hi ha disminuït. D'aquesta manera, el gruix dels participants és d'edats que van de 18 a 24 anys, si fa no fa. La Unitat Nocturna de la Comissaria de Seguretat i Trànsit assegurava que es vivia, reiteradament, una alteració de la tranquil·litat en aquesta part del Marítim. En conseqüència, s'hi provocaven situacions d'insalubritat i s'impedia l'ús de l'espai públic, a més de la lliure circulació de gent pel tram esmentat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris