nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Crítica a Son Espases pels trasplantaments

Els infermers es queixen a la direcció per l'ingrés dels pacients trasplantats renals a reanimació

Els treballadors de Son Espases han tornat a demanar explicacions a la direcció del centre hospitalari pel seu modus operandi en relació amb la unitat d'hospitalització per a trasplantaments renals. Per març, el sindicat d'infermeria Satse ja denuncià la situació "alarmant" d'aquesta àrea per manca de recursos i instà els dirigents de l'hospital a adoptar mesures urgents perquè els pacients i els professionals hi tinguessin les màximes garanties de seguretat. De fet, des que es formulà aquesta "exigència pública", no s'havia practicat cap altre trasplantament de ronyó a Son Espases.

Manca de comunicació

En un comunitat, la central assenyala que la direcció del centre no ha comunicat a Satse ni als treballadors d'infermeria afectats cap línia d'actuació sobre aquest assumpte. Hi afegeixen que el 20 d'abril ingressà a la unitat de reanimació "el primer d'una sèrie de trasplantats renals". Satse apunta que, segons els professionals d'aquesta àrea, "la situació els va agafar per sorpresa", perquè fins aquell moment els malalts no ingressaven a reanimació i, per tant, els "manca fins i tot un protocol d'actuació adient".

El sindicat d'infermeria assenyala com a "greu" el fet que els dirigents de Son Espases no els hagin comunicat prèviament "la nova decisió d'ingressar a reanimació els trasplantats de ronyó". Indica que, des de l'obertura del centre, l'ingrés d'aquests pacients tenia lloc a la unitat d'hospitalització per a trasplantaments. Satse afirma que "els professionals no han tingut temps ni de seguir una formació específica relacionada amb aquest tipus de malalat, necessària per garantir-ne la seguretat en les cures assistencials". Troben que "aquesta manera d'actuar és impròpia de la direcció d'un hospital de l'envergadura de Son Espases i transmet una sensació d'improvitsació i manca de serietat" en un tema que no s'ha sabut resoldre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris