cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Vetlada de premis teatrals

Nou, de la companyia Mariantònia Oliver, recollí ahir de mans de l'Associació de Teatres i Auditoris Públics el premi al millor espectacle 2010

Nou, de la companyia Mariantònia Oliver, s'erigí ahir com la gran triomfadora de l'entrega dels premis de les arts escèniques 2010, que atorga l'Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears, un col·lectiu fundat el 2005 amb l'objectiu de defensar la gestió pública de la cultura. El certamen, auster i carregat d'emotivitat, es dugué a terme a l'Auditori d'Alcúdia, un dels set membres de l'associació, amb els auditoris i teatres de Sa Màniga, Artà, Calvià, Capdepera, Manacor i Maó.

La resta de guardonats foren Antoni Rosselló com a millor director de teatre 2010 amb l'espectacle Othello; Toni Gomila com a millor intèrpret masculí amb Toty, i Laura Pons com a millor actriu per l'espectacle La dona i el debutant.

El jurat concedí, a més, una menció especial per la seva trajectòria literària com a autor teatral a Alexandre Ballester. L'actor Antoni Gomila realitzà durant l'acte d'entrega una lectura dramatitzada sobre l'obra de l'autor pobler Un no res d'eternitat.

Una vegada finalitzada la cerimònia d'entrega, que va ser presidida pel president de l'Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears, Pere Cortada, es presentà l'espectacle Silencis, de la companyia Ferroviària, una obra seleccionada per l'Assocació Cultural Projecte Alcover que fou escrita per Carles Cortès.

Els premis de les arts escèniques que atorga l'associació són ja un referent de la qualitat de les produccions teatrals amb segell balear. Aquesta és la primera vegada que un espectacle de dansa (Nou) rep el màxim reconeixement, una circumstància especialment aplaudida ahir, atès que un dels principals objectius d'aquesta unió de teatres és el "d'oferir una programació variada i de qualitat, donar a conèixer les noves tendències, les més arriscades. Encara que de vegades no són les més comercials, sí que són de més qualitat", digué Pere Cortada. Cortada explicà que, "malgrat la crisi, les arts escèniques gaudeixen d'una salut excel·lent a les Illes".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris