cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Desset zones de Palma o no tenen casals de barri o són massa deficitaris

Un estudi de Cort detecta que els 31 centres que hi ha es troben ben lluny de complir les necessitats dels veïns i entitats i que faria falta construir-ne vint-i-vuit més

53330

El casal de barri del Terreno només té 105 metres quadrats.

G. ALOMAR

La xarxa de 31 casals de barri que hi ha actualment a Palma és lluny de complir amb les necessitats reals de la ciutat. Així ho revelen l'estudi de necessitats i el pla d'actuació en aquests equipaments públics, elaborat per la regidoria de Benestar Social i que ahir presentaren Eberhard Grosske, tinent de batle i regidor de l'àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura; i Llúcia Carreras, directora general de Planificació de Benestar Social.

D'aquest informe s'extreu també que la manera d'anar construint aquesta xarxa denota improvisació i manca de criteri tant en relació amb la ubicació com amb les característiques dels casals. Entre els dèficits principals, el document parla d'una distribució territorial no harmònica, amb 17 demarcacions que no tenen cap centre cívic, com ara la Platja de Palma.

La resta de zones de Ciutat sense casal són: el Amanecer-s'Olivera, amb una població de 3.547 habitants; l'Arxiduc-Capitol-Marquès de la Fontsanta (13.086), Bons Aires (19.825), Can Pastilla (5.812), els Hostalets-Son Fortesa Nord i Sud (8.288), Gènova (2.484), Jaume III-Sant Jaume-Sant Nicolau (6.742), la Bonanova-Portopí (5.909), la Teulera-Son Dureta (3.797), Pere Garau (28.610), plaça dels Patins-la Missió (5.899), el Rafal Nou-Son Gibert-Son Güells (7.803), l'Arenal-les Meravelles-les Cadenes (12.832), la Indioteria (5.135), Son Espanyolet-Son Cotoneret (7.751), Son Rapinya-Son Peretó-Son Xigala (17.731) i Verge de Lluc-Son Rul·lan (2.885).

Aquest estudi considera que un espai de menys de 150 m2 no es podria considerar com un equipament suficient per ser casal de barriada. Tenint en compte això, n'hi ha 6 que s'haurien d'ampliar o canviar. Actualment, s'observa una disparitat quant a la superfície d'aquests immobles que va des dels 722 m2 a Son Roca fins als 105 en el cas del Terreno.

A més a més, se'n poden trobar d'altres amb problemes insalvables d'accessibilitat, com és el cas del de Sant Jordi, i que haurien de canviar de lloc, perquè no s'hi poden solucionar aquests problemes. Considerant les dites deficiències, l'estudi conclou que Palma necessita 28 nous casals de barri per cobrir tot el municipi i substituir els que són massa petits o inaccessibles. D'aquests 28, actualment n'hi ha 11 on es duen a terme actuacions de millora i s'acabaran a curt o a mitjà termini.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jo, fa mes de 10 anys

Aquesta persona de confiança del regidor comunista de Cort, la treballadora social amb sou d'alt càrrec de l'Ajuntament de la batlessa Aina Calvo Llùcia Carreres, hauria de donar compte de la feina feta a Corea, per damunt de tot, de quin és el grau d'accompliment de les promeses pel que fà a la rehabilització del barri

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris