algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El Govern intentarà “per tots els mitjans” evitar la vaga de la neteja de Son Espases

La mobilització està prevista per als dies 18, 19 i 20 d'abril, a fi d'exigir la contractació de més personal

La consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, ha subratllat que el Govern intentarà "per tots els mitjans" evitar la vaga de 24 hores convocada per les netejadores de l'Hospital de Son Espases per als dies 18, 19 i 20 d'abril, a fi d'exigir la contractació de més personal. Després de la reunió del Consell de Govern, Barceló ha instat tant a l'empresa concessionària d'aquest servei Clece-Lumsa, com a les netejadores, que facin un "esforç" per assolir un acord, ja que, segons ha recordat, un hospital és una instal·lació que requereix la "responsabilitat i la col·laboració absolutament de tots per a que no mimbe aquest servei essencial".

Així, ha subratllat que el Govern procurarà que aquest conflicte es resolgui el "més aviat possible perquè no s'arribi a una vaga", si bé ha recordat que van fracassar les negociacions que l'empresa i les treballadores van dur a terme aquest dimecres en el Tribunal d'Arbitratge de les Balears (TAMIB). "Havíem treballat perquè es desconvocàs la primera convocatòria de vaga, pel que ara intentarem que aquesta segona tampoc no es realitzi instant a la voluntat d'acord entre ambdues parts," ha conclòs Barceló.

Les declaracions de la consellera s'han produït el mateix dia en el qual les netejadores de l'Hospital Son Espases es concentrassin entre les 09.30 i les 10.30 hores d'aquest matí per reclamar que es contracti més empleades, tenint en compte que es manté la mateixa plantilla que hi havia amb l'Hospital de Son Dureta, malgrat que la nova infraestructura sanitària és molt més gran. Així mateix, les treballadores han registrat el preavís de vaga de 24 hores per als dies 18, 19 i 20 de maig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris