algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els García-Ruiz neguen delicte fiscal

Els arquitectes del Palma Arena reberen dos préstecs de 400.000 euros de la seva empresa

Els germans arquitectes Lluís i Jaume García-Ruiz, encarregats de les obres de construcció del velòdrom Palma Arena, negaren ahir davant el jutge José Castro el delicte fiscal que se'ls imputa en la darrera peça del cas, la número 26. Els arquitectes, defensats pel misser Josep Zaforteza, declararen en relació a la seva empresa GR1. Hisenda investiga dos préstecs de 400.000 euros (800.000 en total) a cada germà per part de GR1, que els García-Ruiz afirmaren que estaven tornant a poc a poc.

Hisenda també investiga els doblers que GR1 declarà en impostos estatals -impost de societats- en relació al que guanyà per les obres del velòdrom. Els arquitectes descomptaren del total uns 400.000 euros, perquè entengueren que eren doblers per a provisió de fons en cas que a la pista del velòdrom hi hagués cap imprevist, tal com va succeir. Hisenda discrepa d'aquesta versió i apunta que seria una manera d'ocultar els beneficis.

El consorci del velòdrom pagà als arquitectes 9 milions d'euros per la direcció de l'obra, tot i que la pista no fou homologada per la Unió Ciclista Internacional (UCI). Els García-Ruiz, l'arquitecte Sander Douma i la UTE constructora es comprometeren a assumir els costos perquè la pista complís les exigències per ser homologada i se n'esmenaren les deficiències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris