algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

La Mostra de Cuina Mallorquina homenatja Tomeu Esteva

La XVII edició de la fira culinària compta amb la participació de 38 restaurants de Mallorca

123734

Imatge d'arxiu del cuiner Tomeu Esteva.

P. Bota.

La XVII Mostra de Cuina Mallorquina comença demà dimecres i conclourà diumenge 15 de maig, en una edició en la qual es ret homenatge al cuiner Tomeu Mestre, a través de set receptes seves. Apel·lant als cinc sentits i amb plats tan suggeridors com frit mariner, sopes de matances una mica coents, bacallà amb sobrassada i mel, amanida de patates i pop, oli d'oliva i pebre bord, pastís de formatge fresc, pastís de brossat amb nous, mel i figues seces, entre d'altres, la presidenta de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca (CAEB), Pilar Carbonell, ha explicat els detalls de l'organització de la Mostra, que explicarà aquest any amb la participació de 38 restaurants repartits en 18 municipis de l'illa.

Per la seva part, la consellera d'Economia i de Turisme del Consell de Mallorca, Isabel Oliver, ha explicat que "en l'edició d'aquest any, volem seguir el camí marcat en la història del certamen de potenciar la gastronomia local com a atractiu turístic. Carbonell ha lloat la Mostra i ha destacat la importància d'aquest certamen gastronòmic, "que és motiu d'orgull i una cita obligada en la Comunitat Balear i en la resta del país". "La Mostra no és només un exemple del bo fer dels cuiners de Mallorca, és també un exemple del molt que poden oferir les nostres terres i la seva gent", ha afegit.

Per facilitar l'assistència dels clients als restaurants de la Mostra de la Cuina sense esperes innecessàries, serà imprescindible la petició de reserva de taula a l'establiment seleccionat. Per a això s'ha establert els següents horaris i torns de servei. Els menús estaran configurats per plats mallorquins tradicionals o per plats creatius que representin una evolució de les receptes tradicionals, sempre i quan els seus ingredients principals siguin mallorquins, així com els vins i licors que els acompanyin.

Homenatge a Tomeu Esteva (1920-2010)

L'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca (CAEB) ret un homenatge a Tomeu Mestre, a través de la celebració de la Mostra com a reconeixement al Mestres de mestres de la gastronomia de Mallorca. Mestre Tomeu es va iniciar als fogons del Gran Hotel de Palma i posteriorment en les cuines dels hotels Camp de Mar, la Mediterrània, Alhambra i Badia Palace. En el 1967 va passar a ser professor de l'Escola Sindical d'Hoteleria de les Balears, on va exercir com a mestre dels més famosos cuiners de la nostra illa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fraancesc Ribas, fa mes de 10 anys

Record em tendressa la meva casi infantessa, era al principi de la déada dels 50 i jo feia feina a la barra de la cafeteria Miami, en es Born, en devia d´tenir 15 o 16 anys, llebó se deia que el Cheff del Hotel Mediterraneo comandat pels "insignes" Ramon Tarrago i JJosep Cubeles, - estaba malalt i se retiraba i pasaba a ocupa el lloc de Cheff mestre Tomeu que supos debia ser el Cheff del H.Alhambra, de la mateixa empresa a mestre Tomeu el miraba em admiració 1 o 2 pics a la semana cuan venia a encomaná i ordenar les feinas del fornr i pastise, al Miami pues era on estaba ubicat l´obrador que surtia de Pa,Ensaimadas i Pastels als 3 Establiments, Hotel Mediterraneo, Alhambra i Cafeteria Miami. Temps molt Singulars, moltes ilussion i pocas alegrias, al mens per mi.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris