algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

UM canvia de parer i vota ara contra el bilingüisme

El regidor nacionalista Llorenç Palmer s'havia abstingut en comissió d'una proposta del PP perquè l'ordre del dia dels plens fos en català i en castellà

El ple de l'Ajuntament de Palma rebutjà ahir la proposta del Partit Popular que pretenia instaurar el bilingüisme en els ordres del dia de les sessions plenàries. Els conservadors apuntaren a la "llibertat" per escollir la llengua per defensar la proposta i recordaren que l'Estatut reconeix el bilingüisme a la Comunitat.

Ahir, però, la iniciativa fou rebutjada amb els vots del PSOE, Bloc i Unió Mallorquina. Curiosament, el regidor d'UM Llorenç Palmer se n'havia abstingut divendres en comissió. Ahir, canvià i votà amb l'equip de govern. Era, certament, estrany que Palmer s'abstingués d'una proposta a favor del bilingüisme, atès que UM es declara en el seu ideari com un partit nacionalista. Tanmateix, més estranys foren encara els arguments que explicà Palmer per justificar l'abstenció. Aleshores, argumentà que "no ens hem d'estancar" i "ens hem d'obrir".

Palmer indicà divendres que repartir els documents del ple en les dues llengües "acostarà" les institucions a la ciutadania i que els immigrants se sentiran més còmodes. En tot cas, Palmer manifestà, a més, que PSIB i PP negociaven un acord sobre la qüestió. Aventurà, aleshores, que si l'acord, com finalment ha succeït, no arribava, votaria en el ple contra la proposta popular, malgrat dir que n'era partidari. L'abstenció de Palmer havia generat polèmica i sorpresa dins les files d'Unió Mallorquina, que no entenien les consideracions explicades pel seu regidor a Cort.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 10 anys
UM és nacionalista? Des de quan?
Valoració:1menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys
S'ha retratat aquest Palmer. Així és UM. Quina llàstima per Mallorca.
Valoració:-3menosmas
Per Llúcia, fa mes de 10 anys
La meva veinada és marroquí i se sent més còmode quan escriu i llegeix en català.
Valoració:2menosmas
Per Rafel., fa mes de 10 anys
Si qualque regidor no entén el mallorquí, que se'n vagi a la península i no tendrà cap tipus de problema
Valoració:12menosmas
Per Inmi, fa mes de 10 anys
¿Como? .... ¿que libertad para elegir la lengua en que habla?
Valoració:-4menosmas
Per UM són espanyolistes, fa mes de 10 anys
Llorenç Palmer, regidor nacionalista ?
Espanyol , és clar
Valoració:1menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys
I si, a més a més, els fan en àrab, xinès, alemany, francès, anglès i en 42 llengües més, els immigrants es sentiran comodíssims, com a ca seva. Els mallorquins no ho sé.
Valoració:27menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 10 anys
Cal que UM no sigui gens ambigu en el tema de defensa de la nostra llengua. Per tant, bona rectificació de postura.
Els immigrants i tothom que viu aquí s'ha de sentir còmode i acostat al català. Aquest és el repte. Si no, som a la tomba.
Valoració:14menosmas
Per Busqueret., fa mes de 10 anys
Ahir vespre varen fer una película per la tele, mig documental, sobre el poble massai.
Una al·lota suïssa vol quedar a viure al seu territori, i el Govern africà li demana tanta paperassa, que es quasi impossible que es pugui quedar en aquell poble de ramaders africans.

Comentarem que si aquí els fessin el mateix, ens tractarien de racistes totals!
Valoració:5menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
Ja basta de polítics que es baixen els calçons cada vegada que parlem de llengua. UM sempre navegant entre dues aigües. Mai podeu ser un referent. Quina llàstima!
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris