cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Identifiquen nou de les víctimes de l'accident

Tots són ciutadans sud-americans d'edats compreses entre els 17 i els 39 anys. A la resta dels cossos ja se'ls ha practicat la prova de l'ADN

Continua el procés d'identificació dels cadàvers dels 13 morts en l'accident ferroviari de Castelldefels: els forenses ja han determinat la identitat de nou les víctimes, totes llatinoamericans, mentre que un dels tres més crítics es troba en situació d'extrema gravetat.

Segons explicà ahir la consellera de Justícia, Montserrat Tura, dels identificats, n'hi ha cinc d'equatorians, dos de bolivians i dos de colombians. A més, precisà que els responsables forenses tenen "ben orientats" els treballs per determinar la filiació de tres més als quals han aplicat la prova de l'ADN.

Ara bé, Tura advertí que la identificació de la víctima número tretze "costarà molt" i és probable que tardi dies i siguin necessàries més proves genètiques a causa del mal estat en què es troba. Paral·lelament, els deu ferits que estan hospitalitzats evolucionen de manera favorable, encara que n'hi ha tres que continuen en estat crític, entre ells una dona de 25 anys que està extremadament greu a l'hospital de Bellvitge.

A part d'aquests tres ferits crítics, n'hi ha dos en estat greu -un d'ells ingressat a l'UCI- i cinc que són lleus, que passaren ahir a planta després d'haver estat intervinguts per politraumatismes. Entre els més lleus hi ha un jove dominicà de 18 anys que resultà ferit quan saltà a les vies per salvar-ne d'altres, als quals ajudà a pujar l'andana per evitar que fossin arrossegats pel tren.

Sigui com sigui, la consternació continua regnant a Castelldefels, on avui es viu el seu segon dia de dol oficial. Les mostres de condol institucional se sumen a l'ajuda a les víctimes facilitada per les diverses associacions d'immigrants. Però no tothom sembla que s'hagi escalivat. Ahir una dona d'origen rus fou sorpresa pels vigilants de la mateixs estació quan creuava a peu les vies en el mateix punt de l'accident. La dona fou reclamada pels Mossos d'Esquadra i es pot enfrontar a una multa de fins a 30.000 €.

L'accident tindrà quatre investigacions paral·leles: del Jutjat de Gavà, de la Comissió d'Accidents Ferroviaris -que depèn del Ministeri de Foment-, de Renfe i d'Adif. El Jutjat de Gavà obrí diligències prèvies, que determinaran si hi ha responsables. De fet, ja sol·licità ahir a Foment i a Adif que facilitin els avenços en la investigació. Renfe i Adif ja han obert els procediments necessaris i s'ha començat a analitzar la caixa negra del tren, que haurà de confirmar que el comboi anava a menys velocitat de la permesa i que va emetre els senyals acústics reglamentaris.
Per altra banda, la Comissió d'Accidents Ferroviaris també investigarà si és necessària la implementació de millores en la seguretat de l'estació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris